Sari la conținut

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale apei cu lămâie?

apa cu lămâie
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro
apa cu lamaie pe stomacul gol

Apa cu lămâie este susținută de multe surse de pe Internet că are beneficii profunde pentru sănătate, de la pierderea în greutate la digestie îmbunătățită și prevenirea calculilor renali atunci când este consumată în mod regulat.

Apa cu lămâie este doar apă cu suc de lămâie adăugat. Rețetele cu cantități exacte ale oricărui ingredient variază în funcție de preferințele gustului și de toleranța acidității amestecului.

Beneficiile pentru sănătate ale apei cu lămâie

  1. Apa cu lămâie oferă hidratare

Apa este cea mai bună băutură pentru hidratarea organismului, deoarece nu are aditivi și nu are calorii.

Unora nu le place gustul (sau mai degrabă absența) apei, iar adăugarea sucului de lămâie face ca apa să fie plăcută.

Sucul unei jumătăți de lămâie are doar 9 calorii și mai puțin de 1 gram de zahăr, făcând din apa cu lămâie o băutură răcoritoare excelentă cu conținut scăzut de calorii.

  1. Ajută la digestie

Deși nicio dovadă științifică nu susține această afirmație, unii oameni raportează că apa cu lămâie le ajută digestia, promovând regularitatea. Acest efect poate fi adevărat, deoarece constipația rezultă adesea din deshidratare.

Un pahar sau două de apă cu lămâie adăugate la rutina zilnică pot satisface nevoile zilnice de apă ale unei persoane și pot ameliora constipația.

  1. Reduce stresul oxidativ

Stresul oxidativ este cauzat de procesele interne ale corpului și de factori externi, cum ar fi elementele de mediu și alimentele pe care le consumați.

Stresul oxidativ favorizează îmbătrânirea, inflamația și bolile. Pentru a-l combate, aveți nevoie de antioxidanți, cum ar fi vitaminele C, A și E. Sucul de lămâie este o astfel de sursă bogată de vitamina C.

  1. Crește absorbția fierului

Fierul alimentar are două tipuri – fierul hemic din carne și alte produse de origine animală și fierul nonhemic găsit în legume, cereale integrale, fructe, leguminoase și unele nuci.

Fierul Heme este ușor absorbit de corp. Cu toate acestea, vine cu o posibilă povară a consumului excesiv de carne, care a fost legată de un risc crescut de cancer.

Fierul non-hem nu este atât de biodisponibil de la sine, dar poate fi ușor absorbibil consumându-l cu alimente care conțin vitamina C, cum ar fi lămâia și sucul său.

  1. Ajută la luminarea petelor întunecate și a pistruilor

Sucul de lămâie conține vitamina C, care este o substanță puternică de iluminare pentru petele pielii.

Cu toate acestea, aplicarea sucului de lămâie direct pe pielea feței poate provoca iritații. Amestecarea acestuia cu puțină apă îi diluează potența și o face mai tolerabilă.

Este nevoie de câteva săptămâni de aplicare cu apă de lămâie pentru a începe să observăm rezultate ușoare. Asigurați-vă că vă protejați pielea de daunele provocate de soare, deoarece sucul de lămâie poate crește sensibilitatea la soare.

  1. Ajută la prevenirea calculilor renali

Acidul citric sau citratul este un compus găsit în lămâie, care este un puternic inhibitor al formării pietrelor la rinichi. O face în două moduri:

  • Se leagă de calciu în urină și reduce saturația acestuia.
  • Se leagă de mici cristale de oxalați care formează pietrele.

Creșterea consumului de apă ajută, de asemenea, la diluarea și excreția mineralelor implicate în formarea calculilor renali.

  1. Promovează pierderea în greutate

În general, creșterea aportului de apă vă poate ajuta să pierdeți în greutate. De asemenea, dovezile anecdotice sugerează că terminarea meselor cu apă cu lămâie ajută la prevenirea supraalimentării și reduce dorința de „finisare” a mesei dulci.

Gustul proaspăt citricat al apei de lămâie combate pofta de mâncare și pofta de ceva dulce.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel