Sari la conținut

Tratament naturist excelent pentru retenția de apă. Cum elimini lichidele în exces din organism?

retenția de apă

Retenția de apă apare atunci când organismul reține în țesuturi mai multă apă decât are nevoie. Aceasta poate cauza fluctuații de greutate și este întâlnită mai ales în cazul persoanelor care suferă de obezitate. Cum ameliorezi retenția lichidelor, în mod natural?

Retenția de apă în organism poate fi cauzată de o multitudine de factori. Stilul de viață nesănătos (sedentarismul) și alimentația sunt principalele cauze ale retenției de apă.

Excesul de apa care ramane captiv in tesuturile adipoase si nu numai are legatura cu circulatia limfatica, iar daca un organism sta prea mult fara sa se miste, limfa nu poate circula ca sa elimine excesul de apa si de aici apare retentia. Totodata, daca ai o alimentatie bogata in saruri, trebuie sa stii ca sarea este principalul vinovat, deoarece deţine proprietatea de a reţine apa în organism.

De asemenea, alimente precum carnea procesată, zahărul, pâinea albă, băuturile carbogazoase şi alcoolice, produsele de panificaţie, toate acestea favorizează retenţia apei în organism.

Care este tratamentul naturist excelent pentru retenția lichidelor?

Ingrediente:

  • „5 linguri de ace de pin mărunțite,
  • 2 linguri de măceșe mărunțite,
  • 2 linguri de coajă de ceapă mărunțită.

Se pune un litru de apă peste această compoziție. Se fierbe 10 minute acoperit cu capacul la foc foarte mic. Dacă scade foarte mult când se termină de fiert mai adăugăm apă.

Se bea cam două zile această cantitate. Cură de tratament este pentru 4 luni. Este pentru cei care au reținere de lichide și tensiune arterială.

Se zice că orice regim de slăbire se începe cu eliminarea lichidelor din corp”, explică Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, potrivit Antena 3.

Conform cercetatorilor americani, alimentele bogate în potasiu ajută cel mai bine organismul să activeze sistemul limfatic, potasiul fiind unul dintre cei mai importanţi electroliţi necesari organismului pentru rehidratare rapidă. Iar alimentele bogate în potasiu sunt bananele, broccoli, cartofii dulci, somonul, dar şi sucul de cocos sau apa de cocos.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel