marți, noiembrie 30, 2021

Dovleacul este o sursă minunată și delicioasă de vitamine și minerale. Un aliment care se valorifică de la coajă, până la semințe.

Dovleacul este un aliment complex și extrem de gustos. Există o varietate

Te-ar mai interesa: VIDEO. Cum se realizează testul de salivă la copii...

de rețete care îl includ, chiar și de supă cremă. Dovleacul este minunat toamna și iarna. Mulți îl consumăm fiindcă ne place plăcinta cu dovleac, dar câți știm câte beneficii aduce sănătății dovleacul? Cel mai bine îl consumăm copt la cuptor, pudrat cu scorțișoară, inclusiv cu coaja sa sănătoasă, bogată în fibre.

În primul rând, să nu uităm de semințele lui miraculoase, care sunt folosite ca un vermifug natural și care conțin 50% ulei, format din acid oleic și acid linoleic, dar și ca remediu în suferințele prostatei. De asemenea, aceste seminţe sunt recomandate şi pentru prevenirea formării

Te-ar mai interesa: BioNTech a anunțat că începe să lucreze la un vacc...

calculilor renali. În astfel de probleme se pot consuma zilnic până la 100 g de seminţe sau se poate face o cură cu capsule cu ulei (între una şi trei comprimate pe zi, între mese, timp de 20 de zile). Prin conţinutul de fier, seminţele de dovleac combat anemia.

Zincul din aceste seminţe ajută la întărirea sistemului imunitar şi are valoare antioxidantă, protejând organismul de acţiunea radicalilor liberi. De asemenea, zincul este un nutrient important pentru sănătatea sistemului osos, prevenind osteoporoza.

Prin conţinutul de magneziu, seminţele de dovleac combat anxietatea, durerile

Te-ar mai interesa: Alimente cu efect antiviral. Nutriționist: Ajută l...

de cap şi crampele musculare. O substanţă din aceste seminţe (L-triptofan) acţionează ca antidepresiv.

Prin acţiunea anti-inflamatoare naturală, seminţele de dovleac reduc simptomele artritei. Uleiul de seminţe de dovleac conţine de şase ori mai mult acid linoleic decât uleiul de măsline.

Dovleacul conține carbohidrați, aminoacizi, vitaminele B, C, D, E și K, minerale precum calciu, potasiu, fosfor. De asemenea, un aminoacid denumit cucurbitină, folosit cu succes în parazitoze. Dovleacul plăcintar este antiinflamator, antiparazitar, antiseptic urinar, diuretic și sedativ natural.

Este

Te-ar mai interesa: Top 6 alimente care luptă împotriva cancerului și ...

indicat în afecțiuni ca cistita, probleme ale prostatei, chiar și în cancerul de prostată, în insomnii, infecții urinare și parazitoze.

Mai mult, este un bun remediu pentru arsuri, atunci când se amestecă pulpa cu apă și se aplică local.

Iar ca bonus, acest aliment complex și plin de nutrienți poate fi folosit cu succes și în alimentația câinilor, rezolvându-le problemele digestive și de paraziți.

Te-ar mai interesa: Omicron, pe cale să provoace o nouă pandemie?! Med...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri