duminică, februarie 5, 2023

Benefiicle minunate ale meditației. Un nou mod de viață, în secolul vitezei.

Meditația înseamnă să-ți transformi mintea astfel încât să poți să trăiești cât mai bine posibil. E ca și cum ai apuca niște hățuri imaginare și ai struni un cal care te duce într-un anume loc, în loc să-l lași pe el să o apuce pe unde vrea el.

Bineînțeles că scopul acestei practici nu este să te transforme într-o nouă persoană. Prin practicarea meditației înveți să vezi lucrurile dintr-o nouă perspectivă și să te înțelegi mai bine atât pe tine, cât și pe cei din jur.

Te-ar mai interesa: Cel mai puternic tonic și depurativ natural pentru...

Scopul meditației este și acela de a te ajuta să trăiești în prezent și să te concentrezi asupra lucrurilor pe care le faci fără ca mintea ta să ”plece” în altă parte.

Cum poți să meditezi?

Este bine să știi că, pentru medita, trebuie să începi cu sesiuni scurte de câteva minute. De aici, în mod treptat, poți să ajungi la câte 15 – 20 de minute de meditație neîntreruptă.

Trebuie să-ți găsești o poziție favorabilă, de preferat pe un scaun cu spătar. Stai drept, dar confortabil, și cu tălpile lipite de podea. Concentrează-te asupra respirației tale. Începe cu inhalări lungi, iar treptat întoarce-te la respirația normală.

Te-ar mai interesa: Patru semne care prevestesc un infarct. Corpul te ...

Fii foarte atent la corpul tău în timp ce respiri și încearcă să te focusezi asupra acestui lucru. Închide ochii și continuă să te concentrezi asupra respirației tale și asupra corpului tău. Ai să vezi că destul de repede mintea ta o să plece în altă parte, însă asta nu e o problemă. Ești abia la început. Treptat o să înveți să te concentrezi doar asupra corpului, respirației și minții tale, făcând abstracție de zgomotele din jur.

Te-ar mai interesa: Cea mai sănătoasă dietă din lume. Prelungește viaț...

Benefiicle minunate ale meditației

Reduce stresul

Cel mai important dintre beneficii este reducerea stresului. Această practică te învață să fii mai răbdător, mai atent și să ai o atitudine mai pozitivă. De asemenea, te ajută să-ți controlezi reacțiile. Când ai mintea clară, e mult mai ușor să nu te enervezi și să rămâi calm.

Reușești să te concentrezi mai bine

Dacă ai ajuns în stadiul în care orice zgomot, oricât de mic, te enervează, atunci de vină pentru această atitudine este lipsa capacității de a te concentra asupra lucrurilor pe care vrei să le faci. Meditația te ajută și în acest sens. Cu ajutorul acestei practici o să înveți cum să-și stăpânești mintea și gândurile, făcând abstracție de zgomotul de fundal, care nu te privesc în mod direct.

Te-ar mai interesa: Cum ne ajută, de fapt, iodura de potasiu și de ce ...

Ești mai fericit

Mai multe studii arată că această practică are efecte benefice asupra creierului. În timpul meditației, partea dreaptă a creierului (cea responsabilă pentru emoțiile pozitive) este mai activă decât cea stângă. De asemenea, meditația te face să te concentrezi mai mult asupra propriei persoane. Prin urmare, devii mai fericit.

Îți îmbunătățești relațiile

Studiile arată că persoanele care meditează în mod regulat au capacitatea de a fi mai înțelegătoare față de cei din jur. Cei care practică meditația reușesc să devină mai empatici și să înțeleagă mai bine stările prin care trec alții. Rezultatul? Relații mai puternice.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care își găsesc iubirea târziu în viață...

Devii mai creativ

Din nou, nu o spunem noi, ci o spun diferite studii științifice. Acestea arată că persoanele care meditează dau dovadă de mai multe creativitate. Ele reușesc nu numai să devină mai creative, dar să și exprime această cretivitate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private