luni, septembrie 20, 2021

Lipsa relațiilor intime. Specialiştii subliniază că relațiile intime reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel încât, abstinența are unele repercusiuni.

Pot apărea frustrări

Dacă doar unul

dintre parteneri nu dorește să mai aibă raporturi intime, atunci poate să îi cauzeze frustrări celuilalt.
Se va simţi respins, nedorit, îi poate scădea stima de sine. În astfel de situaţii, cei în cauză pot apela și la sfaturile unui psiholog sau la un cabinet de planning familial.

Stări de irascibilitate

Chiar dacă cineva alege abstinența de bună voie, acest lucru nu înseamnă și că îi va scădea dorința sexuală. Astfel, cel în cauză va rămâne cu energia intimă neconsumată, ceea ce poate duce la stări de nervozitate excesivă, aparent fără niciun motiv. O persoană abstinentă mai poate 

avea episoade de insomnie.

Lipsa relațiilor intime

Predispoziţie la cancer de prostată

Relațiile intime regulate scad gradul de risc al apariţiei cancerului de prostată. Un studiu efectuat de către cercetătorii americani a arătat că bărbaţii care au contacte intime în mod regulat au avut un risc cu 20% mai mic.

Există şi părţi bune

O perioadă de abstinența intimă în cuplu, însă nu mai lungă de o lună, pe care să o stabileşti de e comun acord cu partenerul poate aduce şi beneficii.

O perioadă de 30 de zile fără relații intime sunt necesare pentru a da un nou suflu vieții de

cuplu, ca să-ți redescoperi partenerul, pentru a-l dori și mai mult ca la începuturile relației. Mai poate fi și o etapă a gesturilor romantice, a săruturilor tandre.

Dacă treceţi prin perioade de separare de partener, din mo­tive profesionale, sfatul psi­hologului este să înlocuiţi activitatea intimă cu sporturi foarte dinamice, dans, masaj, yoga şi alte activităţi care pot duce la relaxare.

Ultimele stiri