Sari la conținut

Berea îngrașă? Câte calorii are și cum o consumi fără să îți afecteze greutatea?

Experții în nutriție susțin că berea îngrașă, însă numai dacă nu știm cum să o consumăm în mod corespunzător. Aceasta este, adesea, băută împreună cu anumite gustări care adaugă calorii și pot influența silueta.

Specialiștii susțin că nu berea este cea care îngrașă în mod direct, ci gustările pe care le consumăm împreună cu aceasta. De fapt, berea are un conținut caloric aproape egal cu cel al unui iaurt de 400-500 ml.

Berea îngrașă sau nu?

Luiza Pîrvu, nutriționist, a explicat pentru Antena 3 că berea poate îngrășa numai atunci când este consumată alături de gustări cu un conținut caloric ridicat.

„100 de ml de bere au în jur de 40 de calorii pe zi. Deci o sticlă de 500 ml ar avea în jur de 200 de calorii. Cam cât un iaurt de 400-500 ml.  Practic, berea în sine, dacă ar fi consumată singură, ne-ar aduce un aport caloric de 200 calorii. Pare puțin, dar de obicei, pe lângă bere mai există și oleaginoase, cum ar fi nuci, migdale, caju sau alune.

Citeste si:

Care sunt sănătoase, dar aduc un aport caloric de 600-650 de calorii/100 de grame”, a explicat dr. Luiza Pîrvu, miercuri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Astfel, berea consumată ca atare nu are un efect negativ asupra greutății noastre. Împreună cu alte gustări, însă, poate adăuga kilograme în plus greutății noastre.

Putem slăbi vara 

Putem să slăbim vara, atâta vreme cât balanța dintre ceea ce consumăm și ceea ce aducem rămâne una înclinată în direcția consumului.

Teoretic, iarna consumăm ceva mai multe calorii pentru că trebuie ca organismul nostru să-și păstreze temperatura.

În această perioadă, trebuie să ținem cont că alimentele se alterează rapid și atunci trebuie să fim atenți la modul lor de păstrare, la ambalaj.

Dacă vorbim despre ceea ce consumăm acasă, trebuie să avem grijă să evităm alimentele care au o digestie mai greoaie, cum ar fi carnea foarte grasă sau mezelurile”, adaugă nutriționistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.