luni, iulie 4, 2022

Majoritatea dintre noi știm că consumul excesiv de alcool este cu siguranță dăunător din mai multe motive. Cu toate acestea, s-ar putea să fiți surprins să aflați că un măr pe zi nu este singurul lucru care îl ține pe doctor departe. Noi studii arată că consumul unei singure beri pe zi poate fi extrem de benefic pentru sănătatea dumneavoastră generală. De fapt, există multe beneficii pentru sănătate ale berii, care în cele din urmă ies la iveală.

Te-ar mai interesa: Ulei de măsline pe piele. Medic român: Nu faceți d...

Berea conține cantități semnificative de magneziu, seleniu, potasiu, fosfor și biotină. În plus, are un complex de vitamine B benefice care ajută la doza zilnică de energie, regenerarea nervilor, la somnul odihnitor și la o bună stare de spirit. Berea conține, de asemenea, o cantitate echitabilă de proteine. De fapt, o nouă bere lansată anul acesta conține la fel de multe proteine ca o friptură!

Un studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry a arătat că berea conține flavonoide prenilate, care sunt o sursă și mai bună de antioxidanți decât vinul roșu, ceaiul verde și soia.

Te-ar mai interesa: Simptome ficat gras. Dacă organismul îți trimite s...

Acești antioxidanți vă protejează corpul de efectele dăunătoare ale oxigenului și azotului și pot ajuta la prevenirea colesterolului ridicat, a bolilor de inimă, a cancerului și a bolii Alzheimer doar pentru a numi câteva probleme grave de sănătate cauzate de deteriorarea radicalilor liberi.

Beneficii neașteptate pentru sănătate ale berii

1. Previne ateroscleroza

Berea vă poate crește nivelul de colesterol bun, cu lipoproteine cu densitate ridicată (HDL), reducând în același timp nivelul de insulină, reducând astfel riscul de apariție a aterosclerozei (întărirea arterelor). De fapt, berile mai întunecate și stout-urile care au mai mulți antioxidanți decât berile mai ușoare de tip lager pot reduce incidența aterosclerozei, precum și a cataractei cu până la 50%.

Te-ar mai interesa: Limbajul picioarelor. Ce spune felul în care stai ...

2. Previne diabetul

Studiile arată că consumul unei beri pe zi vă poate reduce riscul de diabet de tip 2 cu până la 30%

3. Previne cancerul

Un flavonoid specific la hamei, Xanthohumol, joacă un rol semnificativ în prevenirea cancerului, inclusiv a cancerului de prostată . Alți agenți chimiopreventivi din bere sunt polifenolii (găsiți și în vinul roșu) despre care studiile arată că sunt eficiente pentru combaterea cancerului.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru, leac miraculos: Este foarte bun pen...

4. Scade colesterolul

Consumul unei beri pe zi poate crește nivelul colesterolului HDL cu până la 11%. De asemenea, unele studii arată că conținutul ridicat de fibre din bere poate reduce nivelul LDL (rău) cu până la 18%.

5. Previne cheagurile de sânge

Studiile arată că consumul unei beri pe zi timp de o lună poate reduce nivelul de fibrinogen (agent de coagulare) din sânge. De asemenea, berea schimbă structura fibrinogenului astfel încât să fie mai puțin capabilă să se coaguleze, conform unor studii.

Te-ar mai interesa: Soția unui cunoscut sportiv rupe tăcerea: „Soțul m...

6. Previne pietrele la rinichi

Un studiu publicat în Jurnalul Clinic al Societății Americane de Nefrologie a constatat că persoanele care beau o bere pe zi au un risc cu 41 la sută mai mic de a dezvolta pietre la rinichi.

7. Întărește oasele

Berea conține o sursă semnificativă de siliciu alimentar, un ingredient cheie pentru creșterea densității minerale osoase. Potrivit unui studiu publicat în Journal of the Science of Food and Agriculture, consumul zilnic al unei beri, în special a  celei pale, vă poate întări oasele și le poate împiedica să devină prea fragile, o cauză cheie a osteoporozei.

8. Te ajută să dormi

Berea este plină de vitamine B benefice (B1, B2, B6 și B12) care vă ajută să vă relaxați și să dormiți mai bine. Un studiu arată că consumatorii de bere au cu 30 la sută mai multă vitamină B6 decât cei care nu au băut, iar nivelul lor este de două ori mai mare decât al consumatorilor de vin. Berea are, de asemenea, niveluri semnificative de lactoflavină și acid nicotinic, ceea ce vă ajută să adormiți.

9. Previne Alzheimer

Studiile arată că berea vă stimulează memoria și că consumatorii de bere sunt mai puțin susceptibili de a suferi de boala Alzheimer și demență decât cei care nu consumă bere.

10. Promovează o piele sănătoasă

Numeroasele vitamine, substanțe nutritive și minerale, cum ar fi silica din bere, vă fac pielea sănătoasă, tânără și netedă. Este, de asemenea, minunat pentru reducerea acneei și creșterea strălucirii și tonului natural al pielii.

Mai multe despre bere

În general, berea are proprietăți anticanceroase superioare, vă reduce riscul de boli cardiovasculare, vă crește densitatea osoasă, previne demența și bolile coronariene și are proprietăți anti-îmbătrânire excelente.

Și dacă sunteți stresat, o bere pe zi vă poate ajuta să vă calmați nervii și să le oferiți toate vitaminele și nutrienții de care au nevoie pentru a funcționa corect. În plus, ca diuretic, berea este utilă și pentru îndepărtarea deșeurilor și a toxinelor.

Totul cu moderație

În timp ce să bei o bere pe zi este sănătos, atunci când începi să bei mai mult, riscați boli hepatice și cardiace, tulburări de somn, depresie, accident vascular cerebral, ulcere gastrice, boli cu transmitere sexuală (BTS) de la contact intim neprotejat și chiar cancer. Consumul excesiv de alcool este, de asemenea, legat de diabet, hipertensiune arterială și alte afecțiuni grave de sănătate, deci asigurați-vă că vă cunoașteți limitele!

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private