vineri, aprilie 23, 2021

Ce poate fi mai răcoritor pe timp de vară decât o halbă de bere rece? Cercetătorii mai oferă însă câteva motive importante pentru care ar trebui să consumăm bere, în cantităţi moderate.

Un nou studiu

realizat la Universitatea din Atena a scos la iveală faptul că circulţia sângelui este îmbunătăţită, iar vasele de sânge devin mai flexibile în doar câteva ore de la consumarea a două treimi dintr-o halbă de bere. Efectul apare, însă doar în cazul consumului de bere cu alcool, susţin specialiştii.

Studiile precedente au demonstrat, de asemenea că un consum moderat de bere ţine la distanţă bolile de inimă şi reduce cu 30% riscul accidentului vascular şi al atacului de cord.

O altă cercetare realizată de către Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona și Institutul de Sănătate

Carlos al III-lea din Madrid, arată că un consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente cum sunt: peștele, fructele, legumele și uleiul de masline, poate avea efecte pozitive în prevenirea și combaterea diabetului. Acest efect este datorat aportului ridicat de vitamine, acid folic, fier și calciu care se regăsește în bere.

”Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al berii pe care nu trebuie să îl ignorăm, datorat

macro și micronuțrienților din bere, ca și, probabil, nivelului mare de antioxidanți. Ceea ce nu trebuie să uităm însă este faptul că efectul benefic al berii, se face simțit exclusiv în cazul în care este consumată în cantități moderate”, afirmă Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.249 de bărbați și femei, de peste 57 de ani. Īn urma lui a reieșit că cei care beau regulat o cantitate moderată de bere prezintă un risc mai mic de a se îmbolnăvi de diabet. Īn plus, aceștia au experimentat și

alte efecte pozitive, precum scăderea în greutate și minimizarea riscului de a suferi de presiune arterială crescută.

 

Ultimele stiri

Parteneri