Sari la conținut

Bei apă de la robinetul de la baie? Ar putea fi o MARE greșeală, dacă locuiești în acest tip de casă

apa de la robinet, periculoasă
Sursă foto: pixabay
Apa de la robinet, periculasă

De ce să NU bei niciodată apă de la robinetul de la baie. Din orice robinet al casei, fie el în bucătărie sau în baie, se credea că este sigur să folosești apa pentru a găti alimente.

Cu toate acestea, spre surprinderea ta, această practică ar putea fi departe de a fi sigură.

În schimb, totul este greșit și problematic, mai ales dacă locuiești într-o casă veche.

De ce nu este sigur să bei apă de la robinetul de la baie?

Problema mai mare este prezența conductelor de plumb în casele vechi, deoarece aceasta se poate dizolva în apa potabilă și poate fi incredibil de periculoasă – în special pentru bebeluși și copii.

Apa care vine direct de la rețea nu a avut încă timp să absoarbă plumbul din țevi, dar este o altă poveste în baie, unde combinația dintre plumb și rezervorul de apă poate fi dăunătoare sănătății tale. Așadar, ceea ce trebuie să știi cu adevărat când vine vorba de apă potabilă din baie este câți ani are casa ta.

Medicii spun că problemele pot apărea din utilizarea dezinfectantului, care fac ca apa potabilă să fie sigură. Substanțele chimice utilizate pentru tratarea apei potabile și prevenirea creșterii bacteriilor sunt distruse atunci când sunt expuse la aer, ceea ce se poate întâmpla în casele dotate cu rezervoare de apă vechi.

Este posibil ca aceste rezervoare vechi să nu conțină nici măcar cantitatea potrivită de substanțe chimice care pot ține bacteriile la distanță. Unii proprietari pot găsi chiar și șobolani morți sau păsări plutind înăuntru, pentru a nu uita de conductele de plumb care se pot infiltra în robinetele din baie.

Și dacă intenționați să luați apă fierbinte pentru a bea, presupunând că ar putea fi mai sigură, ar putea fi o greșeală mai mare, deoarece se încălzește și se răcește în mod repetat pe parcursul zilei, ducând la creșterea legionelei – bacterii mortale care cauzează boala legionarilor, o formă severă. de pneumonie.

Ideea de a bea apă de la robinetul de la baie nu ar trebui să vă sperie, dar medicii sugerează să beți de la robinetul din bucătărie, deoarece este mult mai sigur. Pentru persoanele care folosesc un dedurizator de apă în baie, este mai sigur să bea de la robinetul de bucătărie.

Nici în casele mai noi, nu este chiar diferit. Și pentru cei care nu sunt convinși că nu este bine să bea apă de la robinetele de la baie, specialiștii îi îndeamnă să observe dacă le provoacă crampe abdominale după.

Care sunt riscurile pentru sănătate ale consumului de apă contaminată?

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, igienizarea deficitară și aportul de apă contaminată pot fi asociate cu transmiterea de boli precum:

1. Poliomielita

2. Holera

3. Diaree

4. Hepatita A

5. Dizenterie

6. tifoidă

De asemenea, OMS a declarat că consumul de apă contaminată este estimat că provoacă 485.000 de decese diareice în fiecare an. Dar, privind și partea bună a lucrurilor, 74% din populația globală în 2020 a reușit să beneficieze de servicii de apă potabilă sigură.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel