luni, octombrie 3, 2022

Dușmanul din apa de la robinet: în timp, provoacă infarct miocardic, cancer şi AVC. Specialist american: „este o bombă în timp”.

În 1904, clorul a devenit metodă standard de dezinfecție a apei, dovedindu-se o metodă eficientă, rapidă și ieftină. Cu toate acestea, în timp, clorul a început să-și arate și o latură neașteptată, neprevăzută: oamenii se îmbolnăveau mult mai puțin de boli infecțioase, precum holera, febra tifoidă, dizenteria, însă apăreau tot mai multe cazuri de boli cardiace, de boli metabolice datorate creșterii colesterolului.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Stresul și alim...

Dușmanul din apa de la robinet: în timp, provoacă infarct miocardic, cancer şi AVC

În anii ’60, savantul Joseph Price a observat o rată neobişnuit de mare de afecțiuni cardiace în rândul militarilor americani care luptau în Vietnam. După multe observaţii şi cercetări, dr Price a concluzionat că vinovat este clorul care se adăuga în apa băută de soldați.

În urma unor studii pe loturi de pui de găină şi porumbei Price a constatat, prin autopsierea acestora, că păsările care primeau apă cu clor aveau arterele îngustate din cauza apariției plăcilor ateromatoase şi, de asemenea, aveau un nivel al colesterolului cu peste 50% mai ridicat comparativ cu loturile de păsări care au primit apă fără clor.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

„Clorul din apă este cauza unor epidemii de afecțiuni precum infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale, senilitate, cancer şi disfuncții sexuale”, a afirmat acesta la  finalul cercetărilor.


Clorul întră în organism prin ingerare dar și prin porii pielii sau prin inhalare

La ce patologie ne predispune clorul din apa curentă? Toată patologia cardiacă, pornind cu riscul de infarct miocardic, riscul de boli ateromatoase, riscul de a dezvolta hipertensiune arterială sistemică la vârste fragede, chiar riscul de cancer.

Te-ar mai interesa: Curățarea plămânilor acasă. Rezultatele apar imedi...

Băile lungi și fierbinți cu apă de la robinet, reprezintă varianta „optimă” de a „înghiți” cât mai mult clor cu putință.

Scăldatul îndelung în piscine clorinate, uscarea la soare după aceea fără a clăti pielea cu apă curată, inhalarea aburilor în timpul unui duș fierbinte știut fiind faptul că, din nefericire, clorul se evaporă din apa curentă la temperatura camerei, sunt manevre care vor duce treptat la intoxicarea organismului cu clor.

Te-ar mai interesa: Boala care provoacă mai multe decese decât canceru...

„Cartea în care se prezintă întreaga cercetare a doctorului Joseph Price se numește „Coronaries Cholesterol Chlorine” și se găsește chiar și în zilele noastre de cumpărat. Un fapt care mă miră este acela că această carte se vinde ca pâinea caldă, an de an, de zeci de ani.

Deci e clar că acest subiect este și devine tot mai cunoscut la nivel personal, dar în spațiul public, însă, este un subiect tabu. Și încă un fapt care mă miră este că nicio editură nu a tradus această carte în limba română pentru a deveni astfel accesibilă tuturor românilor. Sau, cel puțin, nu am reușit să o descopăr eu…”, a dezvăluit medicul Adina Alberts într-o postare pe pagina de Facebook.

Te-ar mai interesa: Ce să mănânci dacă ai peste 50 de ani. Întărește o...

Adina

Ce opțiuni avem că să ne ferim? Dr. Adina Alberts: Fierberea apei de la robinet nu reprezintă o metodă de declorinare

  • din capul locului trebuie să vă spun că fierberea apei de la robinet nu reprezintă o metodă de declorinare. Prin fierbere se evaporă o mică parte a clorului, acela care e liber, dar rămâne clorul legat de alte substanțe din apă, iar prin evaporarea apei, acestea se concentrează.
  • declorinarea apei de baie folosind vitamina C. La 1 litru de apă de baie este nevoie să adăugați 10 mg de vitamina C, deci la o cadă de baie puneți 2g de vitamina C efervescentă. Aerisiți întotdeauna sala de baie, înainte de a intra în cadă.
  • clătirea pielii atât la intrarea dar mai ales la ieșirea dintr-o piscină publică.
  • dacă nu aveți condiții de duș, spray-ați pielea cu un amestec pe care l-ați făcut din 500 ml de apă plată de băut în care ați dizolvat o tabletă de vitamina C de 1 g; acest amestec va neutraliza clorul de pe piele.
  • filtru pentru declorinarea apei montat la intrarea apei în locuință dvs. Atât pentru apa rece cât și pentru apa caldă.
  • conștientizarea publică a pericolului și militarea pentru a convinge autoritățile de a schimba metodele de igienizare și purificarea a apei destinate populație, de exemplu folosind razele UV.

Specialist american: „Clorul din apa de la robinet este o bombă în timp”

  • „Clorinarea apei este o bombă în timp; cancerul, bolile cardiace – începând cu rigidizarea arterelor, senilitatea fizică şi psihică sunt atribuite clorului adăugat apei destinate populaţiei. Această apă ar trebui interzisă de către guverne” – prof. dr. Herbert Schwartz, chirurg și membru al Bordului de Chirurgie Ortopedică SUA.
  • „Clorul este cel mai mare ucigaş al timpurilor moderne!” – dr. Robert Carlson, doctor în medicină la Universitatea din Minnesota, cercetător a cărui activitate este sponsorizată de EPA – Agenția de Protecție a Mediului din SUA.
  • „Deşi a împiedicat apariţia unor epidemii infecţioase, a declanşat altele. Epidemia actuală de boli de inimă a început la două decenii după începerea clorinării apei, în 1904.” se arată într-un comunicat public al Consiliului Calității Mediului al Statelor Unite ale Americii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private