Sari la conținut

Biblia a avut dreptate: a fost descoperit locul celui mai cunoscut miracol al lui Iisus

Sursă FOTO: Unsplash

În 2004, un grup de arheologi a descoperit cel mai râvnit sit arheologic din lume: locul unde Mesia a săvârșit cel mai cunoscut miracol al său.

În 2004, un grup de experți israelieni a făcut o descoperire fără precedent. Prin cercetări meticuloase, aceștia au identificat situl arheologic unde, potrivit Bibliei, Iisus a săvârșit unul dintre cele mai renumite miracole ale sale.

Această descoperire nu numai că a confirmat autenticitatea relatării biblice, dar a dezvăluit și informații necunoscute despre viața lui Mesia în Ierusalim.

Bazinul Siloam: o descoperire fără precedent

În 2004, o etapă istorică a marcat scena arheologică din Parcul Național Orașul lui David: descoperirea Bazinului din Siloam.

O echipă de arheologi de la Autoritatea Israeliană pentru Antichități, care lucrau la proiecte de infrastructură în zonă, a dezgropat această comoară arheologică ce urma să ofere informații despre istoria antică a Ierusalimului.

În timpul săpăturilor, experții au dat peste o succesiune de trepte subterane, pe care le-au catalogat drept rămășițele unui bazin comun. În cele din urmă, însă, au descoperit că aceste trepte făceau parte dintr-un bazin antic vechi de 2.700 de ani.

Această descoperire i-a determinat pe arheologi să dateze construcția bazinului în secolul al VIII-lea î.Hr., în timpul domniei regelui Ezechia. Ezechia, cunoscut pentru implementarea reformelor religioase în Iudeea, a lăsat o amprentă semnificativă asupra istoriei.

Bazinul Siloam
sursa foto cronista

Dovada că Biblia este reală?

Cercetătorii susțin că bazinul din Siloam ar putea fi locul unde, potrivit Evangheliei după Ioan, Iisus a realizat vindecarea miraculoasă a unui om născut orb.

Potrivit acestei povești, Iisus a întâlnit un orb. Confruntat cu întrebarea discipolilor dacă orbirea era rezultatul păcatelor, Mesia a răspuns într-un mod neașteptat.

El a afirmat că orbirea nu era rezultatul păcatelor, ci a fost prezentată pentru ca lucrarea lui Dumnezeu să se manifeste prin el.

Isus a scuipat pe jos, a amestecat saliva cu praful și a aplicat amestecul pe ochii omului. Apoi l-a îndrumat să se scufunde în bazinul din Siloam. Omul a urmat indicațiile lui Iisus. Când s-a întors, și-a recăpătat vederea, potrivit sursei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel