Sari la conținut

Bilanț GRIPĂ joi, 12 ianuarie 2023. Autoritățile au anunțat câte decese s-au înregistrat

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Bilanț GRIPĂ joi, 12 ianuarie 2023. Autoritățile au anunțat câte decese s-au înregistrat. Autoritățile competente au anunțat că primele 15 decese din cauza gripei au fost confirmate în acest sezon în România. Anunțul a fost făcut public de către  Institutul Național de Sănătate Publică.

În prima săptămână a anului s-au înregistrat, de asemenea, cu aproape 40% mai multe infecții respiratorii față de ultima săptămână din 2022.

Institutul Național de Sănătate Publică arată că cele mai multe decese au fost cazuri de infectare cu virusul gripal A, iar grupa de vârstă cea mai afectată este cea de peste 65 de ani. De la începutul sezonului, au fost raportate și 15 coinfecții de virus gripal cu SARS-CoV-2 și 19 coinfecții de virus gripal cu virus respirator sincițial.

Totodată, în primele 7 zile ale anului au fost raportate și peste 100.000 de cazuri de infecții respiratorii acute, precum și peste 4.500 de cazuri de gripă clinică, cele mai multe cazuri fiind raportate în București – peste 1300, dar și în județele Brașov, Iași, Cluj, Sibiu, Prahova și Dâmbovița.

Decizie luată de spitalului Județean Suceava

Astăzi, în județul Timiș a fost raportat și primul caz de deces asociat infecției simultane cu virusul gripal și SARS-CoV-2 numit „Flurona”, iar conducerea Spitalului Județean Suceava a decis limitarea numărului de vizite la pacienți doar pentru cazurile grave și doar pentru 15 minute, din cauza numărului crescut de infecții, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel