Sari la conținut

Vârful sezonului de gripă, mai aproape de cât te așteptai. Medicii NU mai fac față situației

gripa
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Vârful sezonului de gripă, mai aproape de cât te așteptai. Medicii NU mai fac față situației!

Pe măsură ce ne apropiem de perioada în care specialiştii estimează că se va atinge vârful actualului sezon gripal, a doua jumătate a acestei luni, numărul virozelor pare să crească semnificativ.

Medicii din Suceava semnalează o înmulţire semnificativă a copiilor care ajung la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean cu febră şi alte semne de boală.

În ultimele zile, de la reluarea cursurilor în şcoli, aproape 170 de copii au solicitat asistenţă la unitatea medicală, iar 37 au avut nevoie de spitalizare, ne-a transmis corespondentul Mihaela Buculei.

Incidenţa este în creştere şi în rândul adulţilor

În judeţul Mureş un sfert dintre pacienţii internaţi în prezent în spital au gripă. S-a înregistrat chiar şi un caz de infectare simultană, cu două tipuri de virusuri gripale şi cu coronavirus, după cum a anunţat medicul de familie Iulia Băilă.

Potrivit medicului, la cabinet are mult mai mulţi pacienţi faţă de media zilnică, dar a dat asigurări că toţi vor fi primiţi la consultaţie şi îi îndeamnă să nu apeleze la tratamente „după ureche”, care pot duce la complicaţii ale bolii.

„Ajungem aproape zilnic la peste 50 de consultații, către 60 pe zi, cu pacienți cronici cu tot, și nu avem ce face. Limitarea numărului de consultații nu e normală nici în situații de liniște epidemiologică, să nu mai vorbim de o stare de alertă epidemiologică. Am avut și cazuri de gripă și am avut și o femeie tânără, fără nicio afecțiune cronică și cadru medical, pozitivă, la un test de laborator făcut la COVID, gripă A și gripă B”, a declarat dr. Iulia Băilă, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel