Sari la conținut

Bill Gates avertizează asupra unei noi pandemii. Iar guvernele lumii trebuie să „se pregătească” din timp

Bill Gates avertizează asupra unei noi pandemii. Iar guvernele lumii trebuie să „se pregătească” din timp.

Riscurile de îmbolnăvire severă cauzate de Covid-19 s-au „redus dramatic”, dar o altă pandemie este aproape sigură. Este anunțul făcut de Bill Gates, fondatorul Microsoft și sponsor al cercetărilor care au dus la crearea vaccinului anti-covid AstraZeneca, la conferința anuală de securitate din München din Germania.

Bill Gates va scrie o carte despre pandemia de COVID-19. Miliardarul a devenit un personaj proeminent în timpul pandemiei de COVID-19 după ce a donat miliarde de dolari pentru dezvoltarea de vaccinuri și ajutorarea țărilor sărace.

Bill Gates avertizează asupra unei noi pandemii

Acum, Bill Gates a emis un avertisment cu privire la viitoarele pandemii care vor veni, mult mai grave și mai mortale decât Covid, cerând guvernelor să contribuie cu miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru următoarea epidemie globală .

Citeste si:

Vorbind la Conferința anuală de securitate din München, Germania, miliardarul a spus că o potențială nouă pandemie ar proveni probabil de la un agent patogen total diferit.

Potrivit CNBC, Bill Gates a spus că o potențială nouă pandemie ar proveni probabil dintr-un agent patogen diferit de cel al familiei de coronavirus. Din fericire, a adăugat acesta, progresele în tehnologia medicală ar trebui să ajute lumea să facă o treabă mai bună în combaterea viitoarei panemii, cu condiția să se facă investiții acum.

Cu privire la vaccinare Bill Gates este de părere că dezvoltarea unui vaccin pentru viitoare pandemia ar trebui să ducă la reducerea timpului pentru a scoate un vaccin nou pe piaţă. Subliniind că celelalte vaccinuri au fost dezvoltate cu doi ani în urmă, ceea ce oficial nu se confirmă deoarece pe piață au apărut mult mai târziu de la declanșarea pandemiei.

„Data viitoare ar trebui să putem face acest lucru, nu în doi ani, ci mai degrabă în șase luni “, a explicat Gates făcând referire la tehnologia ARN mesager folosită pentru unele seruri folosite împotriva Covid-19 care ar face acest lucru posibil.

„Costul de a fi pregătiți pentru următoarea pandemie nu este atât de mare. Nu este ca la schimbările climatice. Dacă suntem raționali, da, data viitoare îl vom prinde mai devreme”, a mai declarat Gates.

Guvernele lumii trebuie să „se pregătească” din timp

Fundația Bill & Melinda Gates și Wellcome Trust din Marea Britanie au donat până acum 300 de milioane de dolari Coaliției pentru Inovații în Pregătirea Epidemiilor (CEPI), care a contribuit la formarea programului Covax de furnizare de vaccinuri în țările cu venituri mici și medii.

Gates a spus că cei doi mari donatori de dezvoltare a vaccinurilor în timpul pandemiei de Covid, CEPI și guvernul SUA, au fost „curajoși” în a pune atât de mulți bani, cu riscuri mari, în potențiale vaccinuri.

CEPI caută acum să strângă 3,5 miliarde de dolari, cu scopul de a reduce timpul necesar dezvoltării unui nou vaccin la doar 100 de zile .

„Au fost banii care au dus la vaccin atât de devreme. Deci a existat un avantaj global imens. Suntem cu toții mult mai deștepți acum. Și avem nevoie de mai multă capacitate pentru data viitoare”.

Gates a spus că prioritățile lumii sunt „ciudate” și că depinde de filantropi și guvernele bogate să abordeze inegalitatea vaccinurilor.

„Când vine vorba de a cheltui miliarde pentru a economisi… când te gândești la milioanele de daune economice și la zeci de miliarde de vieți compromise, este o poliță de asigurare destul de bună”, a mai spus Gates.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.