joi, mai 19, 2022

Agenția de Sănătate și Securitate din Regatul Unit (UKHSA) a reamintit publicului acțiuni simple care pot fi întreprinse pentru a reduce răspândirea norovirusului, ca urmare a creșterii numărului de cazuri în Anglia.

Creșterea focarelor raportate a fost inițial detectată în mediile educaționale, în special în creșă și instituții de îngrijire a copiilor, cu o incidență a cazurilor de 48% mai mare față de așteptările UKHSA.

Te-ar mai interesa: Laurențiu Reghecampf este în culmea fericirii. Pri...

Între timp, rapoartele privind focarele de norovirus în centrele de îngrijire au crescut, de asemenea, în ultimele săptămâni în cursul anului 2022 – cu o creștere de la 24  de cazuri raportate în săptămâna a șasea (săptămâna care începe cu 7 februarie) la 40 raportate în săptămâna a șaptea (săptămâna care începe cu 14 februarie).

Ce este norovirusul?

Norovirusul este o bacterie stomacală care provoacă vărsături și diaree. Este foarte infecțioasă și se transmite ușor prin contactul cu persoane infectate sau suprafețe contaminate. Potrivit sfatului UKHSA, cei care se confruntă cu simptome de norovirus ar trebui să stea acasă și să nu lucreze sau să trimită copiii la școală până la 48 de ore de la dispariția simptomelor.

Te-ar mai interesa: Este obligatoriu să mănânci acest aliment. Nici nu...

De obicei, boala poate fi tratată acasă și, conform site-ului web al NHS, cea mai importantă parte a recuperării este să vă odihniți adecvat și să consumați multe lichide pentru a evita deshidratarea.

Cazurile de activitate a norovirusului au crescut pe măsură ce restricțiile COVID-19 au continuat să scadă și pe măsură ce oamenii au început să se amestece mai mult. Creșteri suplimentare în afara sezonului ar putea fi observate în lunile următoare.

Te-ar mai interesa: Semnele bolii Alzheimer și ale altor afecțiuni neu...

Profesorul Saheer Gharbia, Direcția pentru agenți patogeni gastrointestinali și pentru siguranța alimentelor, UKHSA, a declarat: „Norovirusul, cunoscut în mod obișnuit ca bacteria vărsăturii de iarnă, a fost la niveluri mai scăzute decât în mod normal pe tot parcursul pandemiei, dar pe măsură ce restricțiile au început să dispară și oamenii să iasă din case, numărul focarelor a crescut.”

Te-ar mai interesa: De ce a murit, de fapt, fetița suspectă de hepatit...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private