joi, martie 30, 2023

În lucrarea Propolisul.Tratarea bolilor cu leacuri din popor (Editura Corint, București, 2013, pp. 178-179), biologul român Gheorghe Mohan dezvăluie o rețetă naturistă pentru bolile de plămâni.

Emfizemul pulmonar este o afecțiune pulmonară în care alveolele pulmonare sunt afectate. În timp, pereții alveolelor slăbesc și se rup. Boala produce scurtarea respirației, din cauza reducerii cantității de oxigen care ajunge în fluxul sangvin.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: A apărut o nouă formă a tubercul...

Silicoza pulmonară este un tip de fibroză pulmonară, întâlnită la muncitorii în construcții sau la mineri, care sunt expuși la praful de dioxid de siliciu.

Preparat din propolis și usturoi pentru plămâni

  • 125 g de usturoi
  • 125 ml de alcool (de 96 de grade)
  • 50 g de extract moale de propolis (25%)
  • 50 g de miere de salcâm

Mod de preparare

Mai întâi trebuie să preparați maceratul de usturoi. Cățeii de usturoi se curăță de coajă și se toacă mărunt. Se pun într-un borcan și se adaugă alcoolul. Se lasă la macerat 15 zile, apoi se strecoară. Veți obține 175 g de macerat de usturoi.

Amestecați-l cu extractul de propolis și mierea de salcâm. Extractul moale de propolis se găsește la magazinele naturiste sau pe Internet.

Preparatul final va avea circa 250 de grame. Se păstrează într-un borcan, la frigider.

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

Mod de utilizare

Cura cu propolis și usturoi durează 3 luni.

Pe durata tratamentului se vor administra zilnic câte 3 lingurițe de preparat: 1 linguriță dimineața, una la amiază și una seara.

Administrarea se face cu 30 de minute înainte de masă

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private