miercuri, mai 18, 2022

Glutenul este o proteină care se găsește în grâu, orz și secară. Când o persoana are intoleranță la gluten și consuma alimente pe bază de gluten, aceasta va acuza probleme digestive. Vor apărea dureri abdominale, balonări sau diaree. Este o afecțiune care a afectat-o și pe celebra cântăreață Lora. „Am descoperit recent că am o intoleranță la gluten, de care nu am știut”, a declarat cântăreața.

Te-ar mai interesa: Horoscop 19 mai. Astrolog: Presiune permanentă pe ...

BOALA ascunsă care a afectat-o pe Lora: „nu am știut . Nu înțelegeam de ce mă umflu”

În ultimii ani, Lora s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. A adoptat un stil de viață mai sănătos, renunțând chiar și la carne. Cu toate astea, vedeta spune că se umfla, chiar și fără să mănânce. După un consult amănunțit, Lora a fost diagnosticată cu intoleranță la gluten. Ea va trebui să scoată din dietă toate alimentele care conțin gluten, cum ar fi pâinea, cerealele și orice produs care conține grâu.

Lora: Completez cu suplimente lipsurile de minerale și de vitamine

„Am descoperit recent că am o intoleranță la gluten, de care nu am știut, dar de când evit să mănânc ce nu trebuie am început să mă desumflu, căci la un moment dat nu înțelegeam de ce mă umflu fără să mănânc. Se pare că am o alergie la gluten. Completez cu suplimente lipsurile de minerale și de vitamine pe care le-am descoperit și mă simt mult mai bine!”, a declarat Lora pentru Click.

Te-ar mai interesa: Parkinson: Noul tratament oferă speranță paciențil...

De Paște, artista și-a preparat mâncăruri pe bază de proteine, cum ar fi ouăle umplute, dar spune că nici salata de boeuf nu lipsește niciodată de pe masa ei.

„Salată de boeuf! Eu sunt genul care e obișnuit și cu piftia, răcitura! Am să fac răcitură și ouăle alea umplute cu pate de ficat”, a mai spus vedeta pentru sursa citată.


Simptome sensibilității non-celiace la gluten sunt asemănătoare cu cele ale bolii celiace

  • Flatulență (gaze intestinale)
  • Balonare
  • Crampe abdominale
  • Diaree
  • Oboseală
  • Probleme de echilibru

Poate provoca oboseală și amețeli

Nu există foarte multe date cu privire la cauzele exacte ale sensibilității non-celiace la gluten și nici nu există teste specifice pentru stabilirea diagnosticului. Conform unor studii în Italia și în SUA potrivit cărora indivizii cu multe dintre simptomele bolii celiace. Dar fără semne de afectare intestinală produc un număr anormal de mare de proteine care joacă un rol în activarea inflamației. Și un număr anormal de scăzut de celule T supresoare, care amortizează inflamatia odată ce „amenințarea” este înlăturată.

Te-ar mai interesa: Cum se extrage corect o căpușă, pas cu pas? Recoma...

Absorbția de nutrienți nu este afectată

Răspunsul inflamator, precum cel produs împotriva virusului gripal, poate provoca oboseală și amețeli. Cu toate acestea, deoarece vilozitățile intestinale nu sunt afectate, absorbția de nutrienți nu este afectată și din acest motiv pacienții cu sensibilitate non-celiacă la gluten nu au intestinul afectat.

Tratament non-celiace la gluten

În ceea ce privește tratamentul sensibilității non-celiace la gluten, acesta constă în principal în eliminarea alimentelor care conțin gluten din dietă. Spre deosebire de persoanele cu boală celiacă, persoanele cu sensibilitate non-celiacă la gluten nu prezintă niciun risc de leziuni intestinale, absorbție defectuoasă de nutrienți și alte complicații grave asociate bolii celiace.

Te-ar mai interesa: Alertă medicală transmisă de Spitalul de Boli Infe...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private