sâmbătă, mai 21, 2022

Boala care neliniștește părinții. Medicul Mihai Craiu a făcut noi declarații despre hepatita misterioasă care afectează copiii, o afețiune neobișnuit de severă.

“Am avut foarte multe solicitări la gardă: “Dar să ne arătați că nu e hepatita aceea nouă”. În cursul gărzii, astă-noapte, au fost mai multe de 20 de astfel de solicitări, de la părinți veniți cu biletele de avion, “că am venit din UK, vrem să ne spuneți că nu are (hepatită)”(…)

Te-ar mai interesa: Lupta cu cancerul. Ce trebuie să știe românii desp...

Haideți să lăsăm un pic emoțiile, pentru că chiar nu ajută la nimic.. În momentul acesta există o emoție foarte mare în fața unei boli a cărei contagiozitate nu pare a fi uriașă. Deci, trebuie să fim rezonabili”, a declarat Mihai Craiu. potrivit DCnews.


„Nu trebuie să dezvoltăm o paranoia – să închidem copiii în casă”

“Nu trebuie să dezvoltăm o paranoia – să închidem iarăși copiii în casă, să închidem grădinițele, să oprim parcurile… Trebuie să ne ducem viața înainte. În momentul acesta, panica vine din necunoaștere, dar nu ajută la nimic. Trebuie dovezi și analize”, a mai spus Mihai Craiu.

Medicul pediatru a transmis câteva lucruri despre această boală care neliniștește părinții.

Te-ar mai interesa: Acest produs pentru bebeluși te ajută să scapi de ...

“În primul rând știm sigur că specialiștii nu au identificat niciun virus hepatitic cunoscut (A,B,C,E sau delta, acolo unde este cazul). Există dovezi de infecție cu adenovirus, la unii dintre pacienți. Tipul incriminat, adenovirusul 41, produce la copiii anterior sănătoși doar o boală diareică, nu o hepatită fulminantă…”, scrie Dr. Craiu.

Mihai Craiu: Pare neobișnuit de sever acest tip de hepatită

“Pare neobișnuit de sever acest tip de hepatită, deoarece 10% din copii (17 din cei 169 bolnavi din ultimul raport al Organizației Mondiale a Sănătății au avut nevoie de transplant hepatic”, a adăugat el.

Te-ar mai interesa: Revoluția postbioticelor: ce sunt și cum diferă de...

“Pentru moment este util să știm să recunoaștem semnele de hepatită (grețuri, vărsături, icter, oboseală extremă, dureri de burtă, diaree sau febră) și să ne adresăm spitalului pentru analize, cât mai rapid”, a precizat medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private