Sari la conținut

Boala care ucide pe capete! Nici măcar nu o observăm. Atenție maximă la simptome

Cancer vaginal: Atenție la aceste simptome! Cancerul vaginal este un tip de tumoare malignă la femei care poate afecta de la colul uterin până la deschiderea externă a canalului vaginal, cel mai adesea ca urmare a agravării unui cancer în altă parte a corpului.

Cu toate acestea, acest tip de cancer poate debuta, de asemenea, în celulele care căptușesc suprafața vaginului sau în celulele glandulare care produc și eliberează mucus în vagin.

Acest tip de cancer este mai frecvent la femeile cu vârsta de peste 60 de ani care au un factor de risc, cum ar fi infecția cu HIV sau un istoric de leziuni precanceroase, cum ar fi neoplazia intraepitelială vaginală, de exemplu.

De obicei, cancerul vaginal nu produce simptome inițiale, însă, pe măsură ce boala se dezvoltă, pot apărea simptome precum sângerări în afara perioadei menstruale, dureri în timpul contactului intim sau dureri pelviene, care pot fi adesea confundate cu alte probleme de sănătate. Prin urmare, este important să consultați un ginecolog cel puțin o dată pe an pentru un frotiu Papanicolau pentru a detecta stadiul incipient al bolii și a crește astfel șansele de vindecare.

Poate să nu provoace niciun simptom

Principalele simptome

Cancerul vaginal poate să nu provoace niciun simptom atunci când se află într-un stadiu incipient, spun medicii.  Însă, pe măsură ce se dezvoltă, pot apărea simptome precum:

  • Sângerări după contactul intim sau în afara perioadei menstruale;
  • Scurgere apoasă, urât mirositoare;
  • Dureri în pelvis sau în partea inferioară a abdomenului;
  • Durere în timpul contactului intim;
  • Durere sau senzație de arsură la urinare;
  • Urinare frecventă și mai mult decât de obicei;
  • Constipație;
  • Umflătură în vagin;
  • Durere în spate;
  • Umflături la nivelul picioarelor.

Sfat: faceți examinări preventive regulate

Simptomele cancerului la nivelul vaginului sunt prezente și în multe alte boli care afectează zona, motiv pentru care este important să consultați un ginecolog în mod regulat și să faceți examinări preventive regulate, numite și frotiuri Papanicolau, pentru a identifica alterările în faza inițială, garantând o mai bună, potrivit tuasaude.com.

Cum se pune diagnosticul

Diagnosticul de cancer vaginal este pus de către ginecolog prin intermediul unui examen ginecologic pentru a evalua dimensiunea, forma și poziția uterului și a ovarelor, precum și pentru a verifica prezența unor noduli sau a unor zone anormale în canalul vaginal și în colul uterin.
șanse de vindecare.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.