joi, februarie 2, 2023

Boala de care suferă Mircea Badea. Prezentatorul TV a reacționat după ce Dana Budeanu a făcut o glumă despre un anumit tip de bărbați.

Mircea Badea spune că suferă și el de această afecțiune, iar simptomele nu sunt deloc plăcute.

„Neața la toți mafioții de la coadă la pâine care întreabă dacă e cu maia și goji moji gluten. Luați franzelă, fătălăiloooor!”, a scris Dana Budeanu pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Care sunt efectele cortizolului asupra organismulu...

Mircea Badea a spus că el are intoleranță la gluten, mai exact boala Duhring, fiind vorba de o sfecțiune deloc de neglijat.

„Eu am cea mai mare intoleranță la gluten. Am boala Duhring. Sunt cel mai intolerant la gluten eu și alți câțiva de la planetă.

Forma de boală pe care o avem noi este o boală de nișă, nu este o boală foarte răspândită. Celiachia, intoleranţă alimentară permanentă la gluten, este răspândită, dar eu mă refer la halul în care suntem noi cei cu boala Duhring.

Am văzut mulți care ziceau „hahaha, terminați cu prostiile astea cu glutenul”, iar apoi se tăvăleau în chinuri pe diferite spețe.

Te-ar mai interesa: Moșii de Iarnă 2023. Pe ce dată pică Sâmbăta Morți...

Dana Budeanu să fie sănătoasă și să beneficieze de gluten, nu asta este problema, dar poate nu toți ăștia care mănâncă fără gluten sunt fătălăi, poate unii sunt bolnavi”, a spus Mircea Badea la Antena 3 CNN.


Ce este boala Duhring

Dermatita herpetiformă (DH), cunoscută și sub numele de boala Duhring-Brocq​ este o afecțiune a pielii de natură inflamatorie și autoimună, care prezintă constatări histopatologice și imunopatologice tipice, care ajută la confirmarea diagnosticului acesteia. Este manifestarea cutanată a bolii celiace.

Te-ar mai interesa: Horoscop 2 februarie 2023. Astrolog: Indecizia va ...

Clinic, se caracterizează prin prezența unor leziuni cutanate multiple intens pruriginoase, foarte polimorfe, cu curs evolutiv cronic-recurent, care pot apărea dispersate sau în grup. Ele se prezintă sub formă de leziuni eritematoase, plăci urticariene, papule, vezicule și bule, care duc la eroziuni, excoriații sau hiperpigmentări ale pielii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private