miercuri, februarie 1, 2023

Celine Dion, celebra cântăreață, a fost diagnosticată cu o boală neurologică rară și incurabilă care „blochează” corpul.

Celebra cântăreață Celine Dion a anunțat că a fost diagnosticată cu o boală neurologică incurabilă, Sindromul persoanei rigide.

Celine, diagnosticată cu o boală neurologică incurabilă

După cum a anunțat chiar cântăreața printr-un videoclip șocant, această afecțiune afectează mușchii și blochează corpul în poziții rigide, lăsându-i pe unii în imposibilitatea de a merge sau de a vorbi.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă când adormi pe canapea. Care sunt r...

După cum a relatat cotidianul britanic Daily Mail, deși nu există un leac pentru acest sindrom, există tratamente pentru a încetini evoluția bolii, Dion spunând că face tot ce poate pentru a minimiza simptomele.

Cântăreața în vârstă de 54 de ani le-a dezvăluit fanilor săi problema sa de sănătate, printr-o postare pe Instagram, precizând că își va anula turneul european, în cadrul căruia plănuia să apară și în Grecia.

Ce este Sindromul persoanei rigide?

Sindromul omului țeapăn, care provine din cuvântul englezesc stiff care înseamnă „țeapăn”, este ceea ce în limba greacă numim „față tare”.

Te-ar mai interesa: Care este legătura dintre kilogramele în plus și t...

Este o tulburare motorie, care apare după o provocare tactilă, vizuală sau auditivă, cum ar fi, de exemplu, o încărcătură emoțională, în cazul în care aceasta duce la o contracție conștientă a feței cu mișcări pasive.

Acest sindrom este un tablou clinic caracteristic, a cărui cauză nu este încă cunoscută și care se presupune că își are originea într-o tulburare autoimună sau într-o tulburare a modelului de dezvoltare a dopaminei.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj pentru ministrul Sănătății: „V...

Concertele făceau parte din turneul european, din cauza unor probleme de sănătate.

Celine: încă mi se întâmplă să am spasme

„Mă simt puţin mai bine… dar încă mi se întâmplă să am spasme”, se arată într-un comunicat de presă publicat în Franţa de administratorii sălii de spectacole Paris La Défense Arena.

Artista de origine canadiană a mai spus că îi pare rău pentru faptul că a schimbat, încă o dată, datele turneului european, subliniind că prima dată s-a întâmplat din cauza pandemiei de coronavirus, iar acum din cauza problemelor sale de sănătate, informează France Presse.

Te-ar mai interesa: Care sunt efectele cortizolului asupra organismulu...

„Pentru a fi pe scenă, trebuie să mă aflu în cea mai bună formă fizică a mea. Şi, ca să fiu sinceră, abia aştept asta, dar nu sunt deocamdată complet pregătită. Fac tot ce ţine de mine pentru a reveni 100% şi să urc din nou pe scenă, pentru că meritaţi acest lucru”, a continuat Celine Dion.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private