joi, septembrie 29, 2022

 În contextul în care s-au înregistrat mai multe cazuri deinfecție cu Norovirus la copii, dr. Egri Eduard publică lista simptomelor: Greață și/sau vărsături, diaree apoasă,  dureri de burtă, febra usoară, etc.

Acest virus extrem de contagios se raspandeste prin alimentele, apa sau suprafetele contaminate. În plus, se poate transmite si prin contactul strans cu o persoana infectat.

Medicul specialist spune că cei mici se pot infecta un norovirus prin contact direct, atingând o suprafață sau un obiect care a fost contaminat iar apoi punând mâna în gură sau după ce au mâncat alimente sau băuturi contaminate în timpul pregătirii.

Te-ar mai interesa: Mustul, elixirul tinereții, bun pentru creier, ini...

„Pentru că am avut mai multe cazuri de boală diareică cu Norovirus la copii, m-am gândit să scriu câteva rânduri. Norovirusul provoacă gastro-enterită manifestată prin diaree, greață, vărsături, crampe abdominale, oboseală și febră ușoară.

Norovirusurile sunt foarte contagioase și se pot răspândi rapid în locurile în care oamenii sunt în contact strâns, cum ar fi școli, locuri de joacă și locuri aglomerate. Copiii se pot infecta un norovirus prin contact direct, atingând o suprafață sau un obiect care a fost contaminat iar apoi punând mâna în gură sau după ce au mâncat alimente sau băuturi contaminate în timpul pregătirii.

Te-ar mai interesa: Atenție! Picioarele umflate pot prevesti un infarc...

Simptomele sunt asemănătoare la toate vârstele, debutează brusc, la copii predomină vărsăturile iar la adulți diareea, cele mi frecvente fiind:

  • Greață și/sau vărsături
  • Diaree apoasă
  • Dureri de burtă
  • Febra usoara
  • Dureri de corp
  • Somnolență, apatie, buze uscate, fața încercănată dacă apare deshidratarea

În acest caz, copilul diagnosticat trebuie să fie hidratat. Să se reintroducă alimentele cu grijă, gustări ușor de digerat, cum ar fi cereale uscate, biscuiți, și covrigei; sau dieta tradițională pentru diaree: banane, orez, mere coapte și pâine prăjită.

Te-ar mai interesa: Moarte suspectă. Un medic cunoscut, din București,...

Odihna e necesară

Mai mult, „încurajați copilul să se odihnească să stea confortabil cu jucării preferate care se pot dezinfecta”, explică medicul.

În caz de apariție a semnelor de deshidratare „mergeți la medic sau camera de gardă pentru evaluare”, a scris, pe contul de Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard, medic specialist medicina de familie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private