Sari la conținut

Boala fără simptome: adevăratul motiv pentru care Bono poartă mereu ochelari de culoare închisă

Boala fără simptome: adevăratul motiv pentru care Bono poartă mereu ochelari de culoare închisă.

În calitate de solist al trupei U2, Bono a emanat întotdeauna un stil unic. O parte esențială a aspectului celebrului muzician sunt ochelarii săi colorați. E greu să-l imaginezi pe Bono fără ei.

Adevăratul motiv pentru care Bono poartă mereu ochelari de culoare închisă

Cu toate acestea, motivul cântărețului irlandez pentru ochelari închiși la culoare nu este doar un caz de stil. Bono trăiește cu glaucom de aproape trei decenii.

Glaucomul este o afecțiune comună a ochilor în care nervul optic, care conectează ochiul de creier, este deteriorat. De obicei, este cauzată de acumularea de lichid în partea din față a ochiului, ceea ce crește presiunea în interiorul ochiului.

În 2014, rockstar-ul a dezvăluit că nuanțele ochelarilor săi atenuează unele dintre dificultățile cauzate de afecțiunea cronică a ochilor. Vorbind la BBC1, solistul U2 a explicat că în ultimii 20 de ani a avut glaucom, o afecțiune care poate face ochii mai sensibili la lumină.

Întrebat dacă renunță vreodată la ochelari, Bono a răspuns: „Acesta este un loc bun pentru a le explica oamenilor că am avut glaucom în ultimii 20 de ani. Am tratamente bune și voi fi bine.”

Glaucom, boala fără simptome

De obicei, glaucomul nu provoacă simptome: tinde să se dezvolte lent de-a lungul multor ani și afectează mai întâi marginile vederii (viziunea periferică). Din acest motiv, mulți oameni nu își dau seama că au glaucom și este adesea detectat doar în timpul unui test oftalmologic de rutină.

Dacă, totuși, observați orice simptome, acestea ar putea include vederea încețoșată sau vederea unor cercuri de culoarea curcubeului în jurul luminilor strălucitoare.

Potrivit NHS, ambii ochi sunt de obicei afectați, deși poate fi mai rău la un ochi. Foarte ocazional, glaucomul se poate dezvolta brusc și poate cauza:

  • Durere oculară intensă
  • Greață și vărsături
  • Un ochi roșu
  • O durere de cap
  • Apariția unor inele în jurul luminilor
  • Vedere încețoșată

Poate fi glaucomul tratat?

Clinica Mayo spune: „Daunele cauzate de glaucom nu pot fi inversate. Dar tratamentul și controalele regulate pot ajuta la încetinirea sau prevenirea pierderii vederii, mai ales dacă prindeți boala în stadiile incipiente”.

Potrivit organismului de sănătate, tratamentul glaucomului începe adesea cu picături pentru ochi pe bază de rețetă. „Unii pot scădea presiunea oculară prin îmbunătățirea modului în care lichidul se scurge din ochi.” Alte tratamente includ:

  •  Operatie cu laser
  • Intervenție chirurgicală
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: