miercuri, noiembrie 30, 2022

Boala gravă care afectează persoanele SINGURE. Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai frecventă cauză de deces în Europa, bolile aterosclerotice – în special bolile coronariene – fiind cel mai des întâlnite. Factorii de risc includ fumatul, colesterolul ridicat, obezitatea, hipertensiunea și diabetul, precum și stresul și lipsa exercițiilor fizice.

Manifestările stresului psihosocial, cum ar fi depresia, anxietatea și surmenarea, sunt acum recunoscute ca factori de risc care contribuie la apariția și prognosticul bolilor cardiovasculare.

Te-ar mai interesa: Un simplu test poate dezvălui boala Alzheimer în s...

Simptomele cele mai frecvente care pot indica prezența hipertensiunii arteriale sunt: durere de cap dimineața, iritabilitate, transpirații, față înroșită, palpitații, oboseală progresivă, insomnie, depresie, amorțeli de mâini și de picioare sau numai la nivelul brațului stâng, amețeli, greață și vărsături, stare de rău general, durere toracică anterioară.

Alte simptome ale hipertensiunii arteriale sunt insomnia, depresia, amorțeli de mâini și de picioare sau numai la nivelul brațului stâng, amețeli, greață și vărsături, stare de rău general.

Hipertensiunea poate apărea din motive suprinzătoare

Te-ar mai interesa: O adolescentă a murit în baie din cauză că a inhal...

Factorii de risc

Chiar dacă bolile de inimă au și o componentă genetică accentuată, lucru care poate fi depistat doar prin intermediul unei vizite efectuate la cabinetul medicului specialist, există multe alte cauze care pot fi reglate și care țin de mediul extrinsec. Acești factori sunt: obezitatea, sedentarismul, stresu, abuzul de alcool, fumatul, consumul exagerat de sare.

Deshidratarea
Când corpul suferă pentru că nu are suficentă apă, vasele de sânge scad în diametru, scrie WebMd.com. Acest lucru apare ca o consecință a faptului că glanda pituitară primește de la creier comanda de a secreta o substanță chimică ce le micșorează, iar efectul de domino este că tensiunea poate crește pe findul acestei îngustări. Explicașai este că rinichii reacționează încercând să produc mai puțină urină, păstrând apa în corp și prin vasele îngusttate nu circulă întotdeauna o cantitatea mai mica de lichid, acesta fiind compensate de activitatea mai scăzuta a rinichilor.

Te-ar mai interesa: Medic cardiolog ucis cu sânge rece de pacientul sa...

Zahărul
Zahărul din dietă poate avea efecte mai importante în creșteea tensiunii chiar și decât sarea, cunoscut pentru astfel de efecte. Atunci când vorbim de zahăr procesat, precum cel din băuturile răcoriotoare, efectul ingerării este imediat. Creșterea tensiunii arteriale poate fi observatăla foarte scurt timp după ce bei răcoritoare cu zahăr adăugat. Se poate ca o băutură răcoritoare să-ți crească tensiunea sistolică, în medie, cu 15 puncte, iar tensiunea diastolică, în medie, cu 9 puncte.

Te-ar mai interesa: Măicuţa-medic vindecă atât bolile trupeşti, cât şi...

Durerea
Un motiv suprinzător pentru care vă poate crește tensiunea este durerea. Atunci când simțit o durere bruscă, sau o durere acută, sistemul nervos este intens stimulat și ca efect al acestui lucru, crește și tensiunea arterială. Poți observa acest efect dacă îți scufunzi mână în apă cu gheață, sau daca apeși foarte tare pe puprafața unghiei.

Bărbații cu barbă

Singurătatea
Atunci când discutăm despre singurătate și tensiune arterială, nu ne referim la numărul de prieteni sau la timpul pe care îl petreci zilnic, singur, ci la modul în care te simți conectat la ceilalți. A fi stresat nu explică pe deplin efectul de creștere a tensiunii arteriale, este nevoie de o afectare pe termen lung, scrie DailyMail.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

Mai mult, cu cât senzația de singurătate se accentuează, se agravează și hipertensiunea arteriala. Un studiu a relevat că persoanele care au o teamaă continua de respingere și se simt dezamăgiți de relațiile lor sociale pot experimenta o creștere cu 14 puncte a tensiunii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private