marți, noiembrie 30, 2021

Numită ”boala sărutului”, mononucleoza este determinată de virusul Epstein-Barr, care se găsește în salivă și în mucus. Se transmite prin sărut, dar și de pe tacâmurile contaminate, iar în cazurile mai

Te-ar mai interesa: Simptomele neobișnuite ale infecției cu varianta O...

rare, prin tuse.

Boala poate ataca serios ficatul și le poate da mari bătăi de cap bolnavilor, care trebuie monitorizați pe o perioadă de șase luni de la diagnosticare. Toamna este un anotimp propice dezvoltării acestei boli, pentru că imunitatea organismului scade în această perioadă, atrag atenția medicii.  ”Boala se manifestă prin febră înaltă, 39-40 de grade Celsius, însoțită de alterarea stării generale de sănătate, pierderea poftei de mâncare, dureri de cap și, uneori, afectare cardiacă, pulmonară sau chiar la nivelul sistemului nervos central, sub formă de meningită și encefalită.

De

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, recomandări pentru Postul Crăciunul...

asemenea, are loc mărirea în volum a ganglionilor limfatici, a ficatului și a splinei. Boala trebuie monitorizată de către medicul infecționist și se recomandă, pe o perioadă de șase luni, controalele”, a declarat, pentru ziaruldeiasi.ro, prof.dr. Carmen Dorobăț. Bolnavii cu mononucleoză trebuie internați în spital, existând riscul apariției suprainfecțiilor bacteriene.

Te-ar mai interesa: 39 de români vor ajunge în România mâine, din Afri...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri