sâmbătă, iulie 2, 2022

Boala invizibilă care face ravagii. Învață să-i recunoști simptomele și să ceri ajutor.

Depresia este o boală complicată în care procesele de gândire nesănătoase, obiceiurile proaste și substanțele chimice sau hormonii necontrolate ale creierului funcționează în tandem pentru a produce simptome de tristețe, durere, epuizare, probleme de somn și sentimente de disperare.

Boala invizibilă care face ravagii

Numită „boala secolului”, depresia a devenit atât de des întâlnită, încât sunt șanse mari să cunoașteți pe cineva care suferă sau a suferit de depresie, chiar dacă nu știți acest lucru.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant. Momentul în care o turistă este omor...

De pildă, dor în 2020, potrivit National Alliance of Mental Illness (NAMI), aproximativ 21 de milioane de adulți din America au experimentat cel puțin un episod depresiv major, ceea ce înseamnă 8,4% din populația țării. În 2019, 18,5% dintre adulți au avut simptome de depresie care au variat de la ușoară la severă, potrivit CDC.

Multe boli au simptome și semne ușor de observat: o erupție cutanată, febră mare, căderea părului, articulații umflate. Alte boli pot fi detectate prin teste de sânge sau radiografii.

Depresia nu poate fi, însă, detectată la exterior. Majoritatea persoanelor care suferă de depresie arată bine, iar rezultatele testelor lor sunt normale.

Te-ar mai interesa: Transplantul de fecale, un tratament-minune pentru...


Depresia: învață să-i recunoști simptomele și să ceri ajutor

Depresia este o boală care nu poate fi trecută cu vederea și nu trebuie ascunsă. Deși de multe ori este greu de acceptat faptul că ne aflăm în prezența acestei probleme, mulți suferă de ea și, tocmai de aceea, trebuie să învățăm să recunoaștem simptomele.

Conform universityhealthnews.com, dacă starea de spirit afectează grav felul în care vă simțiți, gândiți, dormiți, lucrați sau interacționați cu cei din jurul vostru, aveți de-a face cu depresia.

Te-ar mai interesa: Lipsa de iod, cea mai importantă cauză de retard m...

Cercetătorii au descoperit că dacă ați experimentat unele dintre următoarele 10 simptome în cea mai mare parte a zilei, aproape zilnic, de cel puțin două săptămâni, puteți suferi de depresie:

  1. Sentimente de lipsă de speranță sau pesimism;
  2. Stare de tristețe sau anxioasă persistentă;
  3. Sentimente de vinovăție, lipsă de valoare sau neputință;
  4. Scăderea energiei sau a senzații de oboseală constantă;
  5. Pierderea interesului sau a plăcerii pentru hobby-uri și activități;
  6. Dificultate de somn, trezire de dimineață sau insomnie;
  7. Deplasarea sau vorbirea încetinite;
  8. Neliniște;
  9. Apetit și/sau modificări de greutate;
  10. Gânduri de sinucidere sau moarte, tentative de sinucidere.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private