Sari la conținut

Boala lui Messi. Drumul de la injecții zilnice în picior, la cel mai bun fotbalist din lume

Messi este omul record în fotbal. Cu toate acestea, mulți nu știu că în copilărie s-a confruntat cu boli care i-ar fi putut limita cariera.

Istoria bolilor lui Lionel Messi este cunoscută și necunoscută în același timp. Mulți au aflat despre tratamentul pe care FC Barcelona l-a plătit pentru ca jucătorul să primească hormonul de creștere. Cu toate acestea, mai puțin răspândit este presupusul diagnostic al sindromului Asperger, care este controversat.

A părăsit Argentina când era foarte tânăr. A ajuns în Spania pentru a se antrena printre jucătorii de tineret ai Barcelonei și a trebuit să se ocupe de tratament pentru bolile sale. Astăzi, nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Deficit de hormon de creștere

Boala lui Messi. Una dintre bolile lui Lionel Messi a fost deficitul de hormon de creștere. Din acest motiv, nu a crescut în ritmul așteptat pentru vârsta lui și a riscat să pună capăt pubertății sub înălțimea minimă considerată normală.

Astfel, în urma diferitelor analize, s-a stabilit că abordarea ar consta în injecții cu acest hormon. O dată pe zi, timp de câțiva ani, vedeta argentiniană a fost nevoită să își injecteze substanța.

O dată pe noapte îmi injectam hormon de creștere. Îmi schimbam picioarele. Mai întâi unul, apoi altul. Nu m-a impresionat, la început mi-o făceau mama, tatăl meu. In fiecare noapte. Până am învățat și am făcut-o singur, spunea Messi, potrivit Mejor Con Salud.

Acum, nu este vorba despre o substanță pe care ar trebui să o primească oricine cu tendință la statură mică. Trebuie îndeplinite unele criterii medicale pentru a stabili că există o problemă.

O altă boală a lui Lionel Messi? Sindromul Asperger

Povestea presupusului diagnostic al lui Messi de sindrom Asperger este controversată. Unii jurnalişti care au investigat biografia jucătorului afirmă că lipsa lui de atenţie la subiecte a fost atestată la şcoala lui din Rosario.

Au circulat și zvonuri despre un fel de bilețel, întocmit de medicii care l-au tratat în copilărie, care sugera un grad ușor de autism. Zvonurile au crescut și chiar Romario, un fost jucător din Brazilia, a declarat:

Știați că Messi are sindromul Asperger? Este o formă ușoară de autism, care îi oferă darul concentrării deasupra tuturor și a tuturor.

Deși povestea unui băiat cu autism care devine cel mai bun jucător din lume este tentantă pentru presă, și chiar inspiratoare, există elemente care lipsesc. În termeni stricti, diagnosticul nu a fost niciodată confirmat public. De fapt, tatăl lui Messi l-a amenințat pe Romario că îl va da în judecată pentru calomnie.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel