joi, februarie 9, 2023
    Din cuprinsul articolului
  • Boli

Boala misterioasă numită „sindrom Havana”, care îi afectează de câțiva ani pe oficialii ambasadei SUA, ar putea fi legată de stres și alte cauze naturale, a indicat Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA).

Din 2016, diplomații americani din întreaga lume au raportat simptome, determinând sugestii că Rusia, China sau un alt adversar ar putea fi responsabili.

Publicarea descoperirilor CIA a stârnit furie în rândul celor peste 1.000 de persoane care spun că au prezentat simptome.

Te-ar mai interesa: Băutura care ajută la reducerea riscului de forma...

În mod similar, agenția de securitate continuă să investigheze un număr mic de cazuri neexplicate, în care rolul unui adversar nu a fost exclus.

Americanii afectați de sindrom raportează amețeli, dureri de cap și un zgomot puternic și dureros în urechi. Au fost raportate pentru prima dată în Cuba, de atunci cazuri au fost raportate la Geneva, Berlin și în alte părți.

Unii oficiali au sugerat anterior că boala ar putea fi cauzată de atacuri cu microunde, alimentează speculațiile că ar fi fost o armă a unui actor străin.

Moscova a negat întotdeauna orice implicare.

Cu toate acestea, un oficial a declarat pentru BBC că, deși investigația a făcut „progrese semnificative”, nu a găsit nicio dovadă a unei campanii globale a unui stat străin.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ ALIMENTARĂ! Chipsuri contaminate cu o subst...


Boli

Agenția a concluzionat că cele mai multe dintre ceea ce sunt cunoscute oficial ca incidente de sănătate anormale ar putea fi explicate de alte afecțiuni medicale, cum ar fi boli nediagnosticate sau de factori de mediu.

CIA a adăugat că „este puțin probabil ca un actor străin, inclusiv Rusia, să poarte o campanie globală susținută, țintind personalul american cu o armă sau alt mecanism”.

Te-ar mai interesa: ȘOC DE PROPORȚII ÎN PRO TV! Jurnalist celebru anch...

Victimele bolii s-au declarat dezamăgite de constatările inițiale ale raportului.

„Nu toate cazurile pot fi explicate. Acesta nu poate și nu trebuie să fie ultimul cuvânt în această problemă, pentru că (răspunsul) nu este definitiv sau cuprinzător”, a spus grupul pentru Apărarea Victimelor Sindromului Havana.

Raportul intermediar nu va fi făcut public. Dar BBC a primit o declarație în numele directorului CIA, William J. Burns, care susține că „angajamentul agenției față de îngrijire este neclintit” și că, deși au ajuns la niște constatări intermediare semnificative, „nu am terminat”.

Te-ar mai interesa: Condimentul anti-cancer care ajută la eliminarea g...

El a adăugat: „Abordăm această problemă complexă cu rigoare analitică, măiestrie puternică și compasiune și am dedicat resurse intensive acestei provocări.

„Vom continua misiunea noastră de a investiga aceste incidente și de a oferi acces la îngrijire de clasă mondială pentru cei care au nevoie de ea. În timp ce cauzele de bază pot diferi, ofițerii noștri se confruntă cu simptome reale”.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: „Am venit la emisiune și în cârje...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private