sâmbătă, decembrie 10, 2022

Boala misterioasă din India este otrăvire neurotoxică, spun primele rapoarte. Urme de metal greu, cum ar fi plumbul și nichelul, găsite în sângele victimelor otrăvirii în masă.

O boală misterioasă care a ucis o persoană și a internat peste 500 de alte persoane, în special copii, în sudul statului indian Andhra Pradesh se crede că este o otrăvire neurotoxică în masă, potrivit raportului medical inițial.

Te-ar mai interesa: De ce e normal să răcim mai des iarna și care e pa...

Sâmbătă, sute de locuitori îngroziți din orașul Eluru din Andhra Pradesh au dezvoltat greață, arsuri la ochi și convulsii și un bărbat de 45 de ani a murit de simptome de tip epilepsie.

Potrivit unui studiu preliminar al All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), toate victimele au avut un nivel crescut de metale grele foarte toxice în fluxul sanguin, inclusiv plumb și nichel.

„Am identificat provizoriu cauza principală a acestui fenomen ciudat, dar nu este încă clar care este sursa și cum și de ce s-a întâmplat”, a declarat Katamaneni Bhaskar, un comisar de stat pentru sănătate în Andhra Pradesh.

Te-ar mai interesa: De ce să bei ceai zilnic? Efectul pe care îl produ...

„De exemplu, substanțele chimice au fost găsite în corpurile pacienților, dar nu în apă sau în orice altă substanță alimentară”.

Boala misterioasă care bagat sute de victime în spital

Alte 65 de persoane au fost internate la spital în Eluru luni seara și toți cei care au fost spitalizați până acum au dat rezultate negative pentru Covid-19, excludând orice legătură cu virusul, potrivit ministrului sănătății din Andhra Pradesh, Alla Kali Lrishna Srinivas.

Te-ar mai interesa: Medicii au sfătui o gravidă să renunțe la sarcină ...

Locuitorii din Eluru dau vina pe o campanie recentă împotriva țânțarilor, care a folosit pesticide organoclorurate pentru a ucide insecta, deoarece substanța poate provoca leziuni neurologice severe la om dacă apare o expunere accidentală la nivel înalt.

Copiii sunt deosebit de vulnerabili la otrăvirea cu organoclor, deoarece absorb niveluri mai ridicate de metale grele decât adulții, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Te-ar mai interesa: Divorțul anului în România. Își spun ADIO după o c...

332 de pacienți au fost externați până acum din spital, iar medicul AVR Mohan, managerul spitalului, spune că multe dintre victime continuă să sufere de amnezie temporară și nu este clar cu ce impact neurologic pe termen lung s-ar putea confrunta. Guvernul indian a declarat că investighează cauza bolii și preia probe de apă din mai multe cartiere. O echipă de la OMS a fost, de asemenea, trimisă la Eluru.

Te-ar mai interesa: Băutura care crește riscul de demență. Mulți român...

În 2013, cel puțin 25 de copii au murit în statul Bihar după ce au mâncat alimente care fuseseră preparate într-un ulei de gătit care conținea un nivel ridicat de pesticid. Se estimează că trei milioane de persoane sunt expuse anual la niveluri toxice de organofosfați, de obicei lucrători agricoli, rezultând 300.000 de decese, potrivit unui studiu publicat în iulie 2020 de cercetători de la Universitatea din Illinois.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private