Sari la conținut

Nou simptom COVID! Cercetările relevă modul în care COVID-19 afectează ochii

Cercetările relevă modul în care COVID-19 afectează ochii. Un nou studiu oferă o mai bună înțelegere a modului în care virusul se deplasează prin corp.

Ochii inflamați sunt cel mai semnificativ indicator bazat pe vedere al COVID-19, potrivit noilor cercetări publicate în revista BMJ Open Ophthalmology.

Cercetătorii de la Universitatea Anglia Ruskin (ARU) au cerut persoanelor care aveau un diagnostic confirmat de COVID-19 să completeze un chestionar despre simptomele lor și despre modul în care acestea erau înainte de a fi testate pozitiv, pentru a putea fi comparate.

Studiul a constatat că durerile de ochi au fost semnificativ mai frecvente atunci când participanții au avut COVID-19, 16% raportând problema ca fiind unul dintre simptomele lor. Doar 5% au declarat că au avut afecțiunea în prealabil.

În timp ce 18% dintre oameni au raportat că suferă de fotofobie (sensibilitate la lumină) ca unul dintre simptomele lor, aceasta a reprezentat doar o creștere de 5% față de starea lor pre-COVID-19.

Dintre cei 83 de respondenți, 81% au raportat probleme oculare în decurs de două săptămâni de alte simptome COVID-19. Dintre aceștia, 80% au raportat că problemele lor oculare au durat mai puțin de două săptămâni.

Cele mai frecvente simptome raportate în general au fost oboseala (suferită de 90% dintre respondenți), febră (76%) și tuse uscată (66%).

Profesorul principal Shahina Pardhan, directorul Institutului de Cercetare  Ochilor de la ARU, a declarat: „Acesta este primul studiu care investighează diferitele simptome oculare indicative ale conjunctivitei în raport cu COVID-19, intervalul lor de timp în raport cu alte simptome cunoscute ale COVID-19 și durata acestora.”

„Deși este important ca simptomele oculare să fie incluse în lista posibilelor simptome COVID-19, susținem că durerile de ochi ar trebui să înlocuiască„ conjunctivita ”, deoarece este important să se diferențieze de simptomele altor tipuri de infecții”.

Acest studiu este important, deoarece ne ajuta sa intelegem mai multe despre modul in care COVID-19 poate infecta conjunctiva si cum acest lucru permite apoi virusului sa se raspandeasca prin corp.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel