vineri, decembrie 3, 2021

Marie Fredriksson a reprezentat un simbol în muzica internațională. Cântăreața a murit la vârsta de 61 de ani, îndoliind sufletele a milioane de fani din întreaga lume.

Marie Fredriksson era cunoscută pentru hit-urile care vor rămâne adevărate ever green-uri: Must Have Been Love și Listen To Your Heart.

Marie Fredriksson s-a născut în Suedia, la Össjö, la 30 mai 1958 și era cea mai mică dintre cei 5 frați ai săi. Din păcate, și-a pierdut sora cea mare într-un cumplit accident de mașină. La un moment dat, Marie a vorbit despre acest moment teribil al vieții sale: ”Avea 20 de ani și cu greu mi-o mai amintesc azi. Dar durerea încă e vie, pur și simplu ne-a sfârtecat familia!”

Te-ar mai interesa: Medicul Mihai Craiu, mesaj de adio, după mai multe...

Viața le-a fost grea după moartea surorii celei mari, iar Marie a început să ia viața în piept, învățând să cânte, atât vocal, cât și la instrumente.

În cele din urmă, a ajuns la Școala de Muzică, la vârsta de 17 ani. Succesul a venit după ce l-a cunoscut pe Per Gessle, alături de care a format trupa Roxette. Melodiile compuse în engleză au detonat, pur și simplu, clasamentele, propulsându-i direct în fruntea topurilor muzicale internaționale.

Marie a lăsat în urmă un soț și doi copii îndurerați.

Care a fost boala care a ucis-o pe Marie?

Fredriksson a fost diagnosticată în 2002 cu o gravă tumoră cerebrală. A trecut prin tratamente crâncene, care au reușit să îi prelungească viața. Mai mult, artista și-a reluat turneele însă în 2016, la sfârșitul unui spectacol, medicii Mariei au intervenit ferm și au rugat-o să se concentreze mai mult pe starea sa de sănătate.

Te-ar mai interesa: Ce spune Rafila despre primul caz de Omicron în Ro...

Fostul  coleg de trupă, Gessle, și-a prezentat condoleanțele pentru colega sa cu care a scris istorie în muzică:

”Îți mulțumesc, Marie, pentru tot. Ai fost un muzician incredibil. O maestră, o voce unică și o artistă de neuitat!”

Marie și-a lansat propriul album dedicat luptei cu cancerul, în 2004. S-a numit Schimbarea, iar coperta a desenat-o în timpul vizitelor la medic.

Drum lin în lumină!

Te-ar mai interesa: De ce neapărat necesar să faci o ecografie tiroidi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri