luni, iunie 21, 2021

Marie Fredriksson a reprezentat un simbol în muzica internațională. Cântăreața a murit la vârsta de 61 de ani, îndoliind sufletele a milioane de fani din întreaga lume.

Marie Fredriksson era cunoscută

pentru hit-urile care vor rămâne adevărate ever green-uri: Must Have Been Love și Listen To Your Heart.

Marie Fredriksson s-a născut în Suedia, la Össjö, la 30 mai 1958 și era cea mai mică dintre cei 5 frați ai săi. Din păcate, și-a pierdut sora cea mare într-un cumplit accident de mașină. La un moment dat, Marie a vorbit despre acest moment teribil al vieții sale: ”Avea 20 de ani și cu greu mi-o mai amintesc azi. Dar durerea încă e vie, pur și simplu ne-a sfârtecat familia!”

Viața le-a fost grea după moartea surorii celei mari, iar Marie a început să ia viața în piept, învățând să cânte,

atât vocal, cât și la instrumente.

În cele din urmă, a ajuns la Școala de Muzică, la vârsta de 17 ani. Succesul a venit după ce l-a cunoscut pe Per Gessle, alături de care a format trupa Roxette. Melodiile compuse în engleză au detonat, pur și simplu, clasamentele, propulsându-i direct în fruntea topurilor muzicale internaționale.

Marie a lăsat în urmă un soț și doi copii îndurerați.

Care a fost boala care a ucis-o pe Marie?

Fredriksson a fost diagnosticată în 2002 cu o gravă tumoră cerebrală. A trecut prin tratamente crâncene, care au reușit să îi prelungească viața. Mai mult, artista

și-a reluat turneele însă în 2016, la sfârșitul unui spectacol, medicii Mariei au intervenit ferm și au rugat-o să se concentreze mai mult pe starea sa de sănătate.

Fostul  coleg de trupă, Gessle, și-a prezentat condoleanțele pentru colega sa cu care a scris istorie în muzică:

”Îți mulțumesc, Marie, pentru tot. Ai fost un muzician incredibil. O maestră, o voce unică și o artistă de neuitat!”

Marie și-a lansat propriul album dedicat luptei cu cancerul, în 2004. S-a numit Schimbarea, iar coperta a desenat-o în timpul vizitelor la medic.

Drum lin în lumină!

Ultimele stiri

Parteneri