Boala periculoasă care ar putea apărea după vârsta de 60 de ani

Deși este adevărat că odată cu trecerea anilor organismul se deteriorează și odată cu el dezvoltă boli ca urmare -în unele cazuri- a obiceiurilor nesănătoase pe care le aveam în tinerețe, sau poate, ca produs al unor factori genetici, este probabil ca după vârsta de 60 de ani o persoană să prezintă complicații în ceea ce privește sănătatea.

Boala periculoasă care ar putea apărea după vârsta de 60 de ani. Potrivit MayoClinic, fibrilația atrială „este un ritm cardiac neregulat și adesea foarte rapid” care poate influența formarea cheagurilor de sânge în inimă, crescând șansele apariției insuficienței cardiace sau a unui accident vascular cerebral.

Simptomele pot fi confuze, deoarece există cei care nu le experimentează, în timp ce alții le experimentează, acestea fiind: slăbiciune, oboseală, amețeli, dureri în piept, palpitații, printre alte semne.

„Frecvența cardiacă în fibrilația atrială variază de la 100 la 175 de bătăi pe minut. Limitele normale ale ritmului cardiac sunt de la 60 la 100 de bătăi pe minut”, explică entitatea sanitară.

Această boală poate avea alte afecțiuni care se corelează cu inima, cum ar fi:

Infarct

Simptomul care iese cel mai mult în evidență într-un infarct este durerea în piept, totuși, alte disconforturi trec neobservate fără a fi asociate, precum durerea de spate, chiar și de gât.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) subliniază că atât accidentele cerebrovasculare, cât și atacurile de cord „sunt de obicei fenomene acute care se datorează în principal obstrucțiilor care împiedică curgerea sângelui către inimă sau creier”, care în multe cazuri se datorează acumulării de grăsime în vasele de sânge, care permit trecerea sângelui către creier și inimă.

Tensiune arterială crescută

Clinica Mayo spune că „forța pe care sângele o exercită împotriva pereților arterelor tale” este cea care afectează inima. Este de mentionat ca aceasta afectiune se mai numeste si hipertensiune arteriala iar simptomele nu sunt percepute de cei care o prezinta, deci poate fi si mai periculoasa din cauza ca este atat de silentioasa este.

Apnee de somn

Apneea obstructivă în somn este o afecțiune care este strâns legată de sforăit, dar există și alte simptome relevante precum dureri de cap, anxietate în timpul somnului, înec, somnolență, printre altele.

„AOS se caracterizează adesea prin sforăit puternic, urmat de perioade de liniște când respirația se oprește sau aproape se oprește”, subliniază Clinica, care mai spune că supraponderalitatea este un factor de risc în această afecțiune.

Recent Posts

Primul SEMN al cancerului de sân NU este întotdeauna un nodul!

În timp ce multe femei se îngrijorează şi apelează la medicul de familie după ce…

13 minute ago

Alina Bădic, horoscop 6- 11 mai: vești senzaționale pentru nativi! În destinul lor intervin MARILE SCHIMBĂRI așteptate de o viață întreagă!

Alina Bădic a prezentat horoscopul pentru săptămâna 6- 11 mai, anunțând marile schimbări din destinul…

32 de minute ago

Doliu în lumea cinematografică. Celebrul actor din filmul Titanic s-a stins din viață

Actorul Bernard Hill, cunoscut pentru rolurile din Titanic și Stăpânul inelelor, a murit la vârsta…

o oră ago

Fostul preot: Dumnezeu creează două suflete… Amândoi vin pe pământ, dar…

Daniel Balaş, fost preot,vorbește despre reîncarnare. Acesta spune că Biblia a fost modificată în anul…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. „Poți pierde o fază vitală”

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic