Sari la conținut

Boala periculoasă care ar putea apărea după vârsta de 60 de ani

Deși este adevărat că odată cu trecerea anilor organismul se deteriorează și odată cu el dezvoltă boli ca urmare -în unele cazuri- a obiceiurilor nesănătoase pe care le aveam în tinerețe, sau poate, ca produs al unor factori genetici, este probabil ca după vârsta de 60 de ani o persoană să prezintă complicații în ceea ce privește sănătatea.

Boala periculoasă care ar putea apărea după vârsta de 60 de ani. Potrivit MayoClinic, fibrilația atrială „este un ritm cardiac neregulat și adesea foarte rapid” care poate influența formarea cheagurilor de sânge în inimă, crescând șansele apariției insuficienței cardiace sau a unui accident vascular cerebral.

Simptomele pot fi confuze, deoarece există cei care nu le experimentează, în timp ce alții le experimentează, acestea fiind: slăbiciune, oboseală, amețeli, dureri în piept, palpitații, printre alte semne.

„Frecvența cardiacă în fibrilația atrială variază de la 100 la 175 de bătăi pe minut. Limitele normale ale ritmului cardiac sunt de la 60 la 100 de bătăi pe minut”, explică entitatea sanitară.

Această boală poate avea alte afecțiuni care se corelează cu inima, cum ar fi:

Infarct

Simptomul care iese cel mai mult în evidență într-un infarct este durerea în piept, totuși, alte disconforturi trec neobservate fără a fi asociate, precum durerea de spate, chiar și de gât.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) subliniază că atât accidentele cerebrovasculare, cât și atacurile de cord „sunt de obicei fenomene acute care se datorează în principal obstrucțiilor care împiedică curgerea sângelui către inimă sau creier”, care în multe cazuri se datorează acumulării de grăsime în vasele de sânge, care permit trecerea sângelui către creier și inimă.

Tensiune arterială crescută

Clinica Mayo spune că „forța pe care sângele o exercită împotriva pereților arterelor tale” este cea care afectează inima. Este de mentionat ca aceasta afectiune se mai numeste si hipertensiune arteriala iar simptomele nu sunt percepute de cei care o prezinta, deci poate fi si mai periculoasa din cauza ca este atat de silentioasa este.

Apnee de somn

Apneea obstructivă în somn este o afecțiune care este strâns legată de sforăit, dar există și alte simptome relevante precum dureri de cap, anxietate în timpul somnului, înec, somnolență, printre altele.

„AOS se caracterizează adesea prin sforăit puternic, urmat de perioade de liniște când respirația se oprește sau aproape se oprește”, subliniază Clinica, care mai spune că supraponderalitatea este un factor de risc în această afecțiune.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel