sâmbătă, ianuarie 23, 2021
Elena Oceanu

Infertilitatea este, cu adevărat boala secolului, deoarece afecteaza aproximativ 1 din 6 din cupluri si este definită ca lipsa aparitiei sarcinii dupa 12 luni de contacte sexuale regulate si neprotejate. In Europa si America de Nord approximativ 85% din cupluri vor obtine sarcina intr-un an, 20 % vor concepe din prima luna, 70 % in primele 6 luni, 95% in 2 ani.

Cauzele infertilității în cuplu, cel mai des întâlnite, sunt disfuncțiile ovarelor și trompelor uterine. Dar și  probleme ale cervixului sau uterului, dar și disfuncții ale spermatozoizilor. Tratamentul trebuie adaptat fiecărei probleme în parte. Odată ce cuplul primește un diagnostic corect, atunci se stabilește și care va fi tratamentul de fertilitate cel mai potrivit problemei lor.

Doamna doctor Erna Stoian, medic primar obstetrica ginecologie, specialist in infertilitatea cuplului și reproducere umană asistată/FIV, a explicat intr-un interviu, pentru Doctorul Zilei de ce apare infertilitatea si care sunt cele mai bune solutii de tratament

Insert dr. Erna Stoian, medic primar obstetrica ginecologie, specialist in infertilitatea cuplului si reproducere umana asistata/FIV.