sâmbătă, februarie 4, 2023

Migrenele, durerile de dinţi, astmul bronşic, miopia şi cataracta sunt doar câteva dintre afecţiunile care se pot ameliora prin acupunctură.

Cum decurge tratamentul
Zonele cu probleme sunt înţepate cu ace sterilizate. Specialiştii introduc acele în piele fie câţiva milimetri, fie un centimetru, în funcţie de zona vizată. „În mod normal, înţepătura nu este dureroasă şi nu se produc sângerări, dacă punctul este ales corect. Foarte rar apar senzaţii neplăcute”, spune Ciprian Popescu, specialist în acupunctură.
Uneori acele se răsucesc rapid între degete după înţepătură, alteori sunt legate de un generator electric care produce o stimulare printr-un curent de slab amperaj.

Te-ar mai interesa: Patru semne care prevestesc un infarct. Corpul te ...

Durata şedinţelor este de 20-25 de minute

O şedinţă de acupunctură durează între 20 şi 25 de minute. „Numărul de şedinţe variază în funcţie de boală sau tulburare: uneori au loc mai puţin de zece şedinţe, alteori tratamentul se întinde, cu tot cu pauze, pe câteva luni”, spune Ciprian Popescu.

În general, terapia este continuată şi după dispariţia simptomelor. Uneori simptomele se agravează după primele şedinţe. Această primă reacţie, numită şi agravare iniţială, dovedeşte că exista o problemă. Dacă după trei-cinci şedinţe nu apare nicio modificare, înseamnă că organismul vostru nu răspunde la această terapie.

Te-ar mai interesa: Cea mai sănătoasă dietă din lume. Prelungește viaț...

O formă specială, auriculoterapia, tratează exclusiv punctele sensibile de pe pavilionul urechii. O altă tehnică creată în Germania (electroacupunctura după Voll) înlocuieşte acele cu un aparat electric care emite ministimuli electrici, eficienţi în tratarea anumitor disfuncţii.

Unii specialişti în acupunctură folosesc ocazional şi laserul de intensitate medie, care nici nu taie, nici nu arde, însă are suficientă energie pentru a stimula şi calma punctele dureroase.

Te-ar mai interesa: De ce recomandă nutriționiștii zeama de varză mura...

Acupunctura nu trebuie practicată în timpul menstruaţiei.

La ce foloseşte această terapie

  • Înlătură: dureri de cap, migrene, dureri de dinţi, gingivite şi faringite, nevralgii şi diverse afecţiuni reumatice.
  • Tratează: infecţiilor intestinale, constipaţia, paraliziile după accidente cerebrale, afecţiuni nervoase ale membrelor (eficace doar în primele şase luni ale îmbolnăvirii).
  • Vindecă: sinuzite şi amigdalite, bronşită, astm bronşic, conjuctivită şi retinită, miopie şi cataractă (ambele doar în fazele incipiente), crampe ale esofagului şi gastrită.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private