Sari la conținut

BOLI ȘI VICII, tratate chinezesc. CUM să te lași de FUMAT cu acupunctură

Acupunctura consta în înţeparea, cu ajutorul unui ac metalic, a anumitor puncte ale corpului. Prin tehnici destul de complicate de manipulare, medicii imprimă stimuli mai mult sau mai puţin puternici. Şedinţele repetate remediează sau tratează numeroase boli.

Acupunctura se recomandă în durerile lombare, artrită, dureri de cap (inclusiv migrene), reacţii alergice, anxietate, depresii, dereglări hormonale, precum şi în dependenţa de alcool, tutun şi droguri “tari”.

În cazul fumătorilor care doresc să scape de acest viciu, spre exemplu, s-a constatat că şedinţele regulate de acupunctură cresc nivelul endorfinei din organsim, hormon care ajută la calmarea fumătorilor.

Majoritatea acupuncturiştilor recomandă cel puţin patru şedinţe în prima lună când se renunţă la fumat. În plus, specialiştii au mai făcut o constatare importantă: acupunctura făcută în zona urechii (auriculoterapia) se pare că este cea mai eficientă în tratarea dependenţei de nicotină.

Acele în urechi vindecă bolile ficatului

Prin auricoloterapie se pot vindeca o mulţime de boli: de la cele ale ficatului, rinichilor, colonului până la intoxicaţiile cu alcool, tutun sau problemele de cuplu. În ceea ce priveşte principiile care stau la baza auricoloterpiei, specialiştii le explică prin faptul că toate organele din corp au corespondent într-un anume punct din ureche: ficat, rinichi, inimă, veziculă biliară, intestin, uretră, colon etc. Eficienţa urechii în vindecarea diverselor boli se explică prin abundenţa de vascularizare a

acestei zone. Pe lîngă tratamentul acupunctural clasic şi laser, punctele reflexe ale urechii mai pot fi stimulate prin masaj sau cu microcurenţi. Indicaţiile principale ale auriculoterpiei includ sciatica, lumbago, tratarea durerilor cronice (alături de tratamentele indicate în medicina alopată), pentru înlocuirea anestezicelor şi antiinflamatoarelor, dacă acestea sunt contraindicate. Auriculoterpia poate fi folosită şi ca alternativă la medicina alopată, în intoxicaţiile cu alcool sau în problemele de cuplu. Medicii contraindică această tehnică de tratament la gravide şi  persoanele foarte vârstnice.

Virgil Munteanu

Virgil Munteanu lucreaza in domeniul comunicarii din 1996. Incepand cu anul 2014, Virgil Munteanu, a inceput colaborarea, in calitate de redactor, imbratisand profesia de jurnalist, cu publicatii precum www.doctorulzilei.ro, www.animalzoo.ro, www.evz.ro, ww.capital.ro, www.evz monden.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel