sâmbătă, iunie 25, 2022

„BOTOX” pentru păr! Ai nevoie doar de trei ingrediente banale, pe care sigur le ții în bucătărie. Cu siguranță unul este preferatul dimineților tale aromate…

Botox este un cuvânt cunoscut de toată lumea, fiind la modă printre vedete și oameni simpli. În vreme ce unele persoane recunosc că au recurs la astfel de soluții, altele „se jură” că așa s-au trezit dimineață…

Te-ar mai interesa: Usturoi: cum să-l folosești pentru curățarea arter...

Dar știați că există botox și pentru păr? Ei bine, cu toții ne dorim un păr mai lung, mai bogat, mai strălucitor. Admirăm părul vedetelor, sau extensiile și perucile, dar iată vestea bună! Putem obține efect de botox pentru păr și acasă, prin măști naturale.

Părul crește mai repede, este mai sănătos și nu mai cade atât de mult. Da, eu bine, cu toții ne confruntăm cu o astfel de problemă: căderea părului.

Firește că cel mai bine este să mergem la medic, la un dermatolog în primă fază, dacă ne cade părul foarte mult. Este clar că putem avea o lipsă de vitamine de pildă.

Te-ar mai interesa: Depresie după avort spontan: 5 moduri de a face fa...

Din păcate, însă, căderea masivă a părului poate însemna și anumite afecțiuni grave. Cum este mai simplu să prevenim decât să tratăm, este bine să ne adresăm doctorului. Măcar pentru a ne recomanda niște investigații.

Iar dacă este vorba de o carență de vitamine sau de minerale, lucrurile sunt simple.

Căderea părului are loc și din cauze hormonale, ori pe fondul unui stres puternic, a lipsei de odihnă și a unei alimentații precare. Este bine să avem grijă ce diete urmăm și pentru că ne pot afecta inclusiv calitatea părului și a unghiilor.

Te-ar mai interesa: Dietă Iulia Albu: Am o singură zi pe săptămână în ...

Revenind la soluția pentru un păr mai lung și mai des, mai sănătos, iată cât de simplu este! Ai nevoie de următoarele ingrediente, pe care le amesteci cu apă fierbinte și apoi le lași câteva minute: cafea, cuișoare, orez.

Rețeta: îți ia 5 minute

Foarte simplu de preparat, rețeta îți va lua 5 minute. Ai nevoie de:

  • 200 ml apă
  • 2 linguri cafea măcinată
  • 2 linguri cuișoare măcinate
  • 2 linguri orez alb

Cum o prepari? Ei bine, pui apa la fiert și apoi o adaugi peste cele trei ingrediente, pe care le-ai amestecat înainte puțin. Este recomandat să folosești un recipient din sticlă termorezistentă sau pământ. În niciun caz nu folosi plastic sau metal. Și lingura este bine să fie tot din lemn.

Te-ar mai interesa: Astrolog: Sufletul vine și se lipește de mamă cu u...

Se lasă vasul acoperit câteva minute, se strecoară și se pune într-un recipient din care se poate și pulveriza eventual. Opțional, dar este bine să facem asta, se poate adăuga puțin șampon din ce folosim de regulă. Doar un pic.

Cât urmărești serialul preferat…

Se agită bine recipientul și soluția obținută se aplică de la rădăcina părului până la vârfuri. După aplicarea uniformă, se strânge părul și se acoperă cu o folie de plastic (folie alimentară). Este bine să punem și un prosop din bumbac peste.

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente tipuri de cancer la tineri. Pre...

În timp ce îți urmărești serialul preferat, citești, socializezi pe rețelele cunoscute sau vorbești cu prietenele la telefon, această soluție minunată își va face efectul.

Ai văzut ce simplu este?

Dacă stai măcar jumătate de oră, este perfect. Apoi te speli normal cu apă caldă. Și asta a fost tot. Simplu, rapid și îndemână!

De ce cafea pentru păr

Ei bine, cafeaua are beneficii incredibile. Studiile arată că această minune care ne trezește dimineața ne poate ajuta și aplicată extern. Potrivit healthshots.com, cafeaua ajută circulația sângelui și astfel părul va crește mai rapid, va fi mai viguros.

Totodată, cafeaua ajută și la detoxifierea părului. De altfel, există și șampon pe bază de cafeină.

Cum ne ajută cuișoarele

De bază pentru frumusețe și sănătate, cuișoarele sunt aliați perfecți în lupta noastră pentru a ne păstra sănătatea și frumusețea. Cum ne ajută? Ei bine, cuișoarele conțin eugenol, care va stimula creșterea și îndesirea părului.

Cuișoarele au multiple beneficii și pentru piele, ajutând și în lupta cu acneea. Totodată, miros și foarte bine, ca și cafeaua.

Orezul, excelent pentru păr și piele

Un alt aliat împotriva căderii părului este banalul orez. Ei bine, cine s-ar fi așteptat ca orezul să ne ajute să avem un păr mai bogat, mai sănătos și mai strălucitor.

Potrivit healthline.com, folosirea apei de orez pentru a întări și înfrumuseța părul nu este ceva nou. Apa de orez se folosește din cele mai vechi timpuri în Japonia, de către doamnele admirate de toată lumea pentru părul lor lung până la pământ. Secretul lor era apa de orez…

 

 

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private