vineri, august 19, 2022

Bijuteriile au și au avut un rol extraordinar în societatea umană, încă din zorii civilizației. Chiar și cei mai primitivi oameni purtau diverse podoabe pentru a se înfrumuseța sau pentru a-și arăta statutul social. Cu timpul, bijuteriile au început să devină obiecte prețioase rezervate celor mai norocoși reprezentanți ai societății. În funcție de rolul unei eprsoane și bijuteriile erau mai scumpe și mai spectaculoase. Ne vin în minte fabuloasele podoabe ale reginelor și ale faraonilor egipteni, fiind poate cele mai grăitoare exemple pe care le avem cu privire la bogățiile celor din clasele superioare. Bijuteriile au aparținut celor bogați până în urmă cu puțin timp, acum 200 de ani fiind foarte dificil pentru persoanele din clasele inferioare să dețină bijuterii. Din fericire, acest lucru s-a schimbat dramatic și azi, orice femeie sau bărbat
poate deține o bijuterie. Desigur, cele de lux nu sunt accesibile oricui, dar nu devin un vis imposibil.

Te-ar mai interesa: Banii care i-au adus teroarea unui medic. Vezi cum...

Bijuteriile sunt frumoase și, da, este adevărat, nu prea ne putem lipsi de ele. În realitate, foarte puține femeie se pot lipsi de accesorii frumoase care dau strălucire ținutelor lor, deoarece toate acestea  vor fi puse în valoare cu bijuterii magnifice.

Există multe modele de bijuterii la modă și aici ne gândim la coliere, inele și cercei, însă știm că brățările sunt printre cele mai practice bijuterii de purtat. Cu niște brățări spectaculoase, vom atrage privirile asupra noastră oriunde ne-am duce.

În magazinele de bijuterii există o gamă excepțională de brățări, într-o mare varietate de culori, materiale, mărimi și stiluri, de la brățări largi la brățări Shamballa, de la brățări de aur la brățări de  din fir sintetic – ne plac toate aceste modele și sunt admirate de toată lumea.  Alegerea brățării potrivite nu înseamnă doar coordonarea culorilor, trebuie să țină cont și de stilul persoanei care o va purta și  fiecare brățară va trebui să fie asortată cu o ținută.

Te-ar mai interesa: Cancer de piele: Simptomul care poate apărea sub b...

Unele modele de brățări vor fi perfecte cu o ținută casual, altele vor fi rezervate pentru ieșiri mai formale sau alte circumstanțe, de exemplu la birou sau pentru o seară specială sau de gală.

Modele de brățări

Brățări pe încheietură – brățările pe încheietură sunt rigide sau puțin flexibile, dintr-o  singură bucată, pot alunecă pe braț până la mână și nu sunt reglabile, ci libere la încheietura mâinii. Cu motive sau din aur înserat cu diamante, brățările sunt disponibile în diverse forme și materiale, netede, gravate sau încrustate.

Te-ar mai interesa: Rapelul bivalent al Moderna, autorizat. Decizia es...

Brățară împodobită cu perle – Acesta este un model original și colorat, despre care putem spune  ca să se asortează perfect cu orice piesă vestimentară, chiar și în culori vii. Această brățară poate fi subțire sau lată, montată cu mai multe sau mai puține perle, de la cele mai simple și mai rafinate până la cele mai sofisticate.

Aproape toate aceste brățări se adaptează la încheietura mâinii, și sunt prevăzute fie cu un model elastic, fie cu o simplă închizătoare metalică. Sunt printre cele mai frumoase modele de bijuterii și sunt atemporale.

Te-ar mai interesa: Copii puși în pericol de părinți. Dr. Monica Pop: ...

Brățară cu charm – Brățările cu charm au devenit foarte în tendințe pentru toate domnișoarele și doamnele care iubesc să fie la modă. Acestea sunt prezente ca simple brățări cu mici charm-uri atârnate în jurul lor. Brățările charm pot fi din metal prețios sau încrustate cu bijuterii, sau pur și simplu din plastic. Charm- urile sunt adesea vândute separat și datorită ofertei tot mai mari de produse noi disponibile, fiecare brățară devine un model complet unic pentru persoană care o poartă.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila, acuzat că a dat „ca hoțul” 21 de...

Brățară cu lanț – Brățările cu zale sau lanț sunt un clasic care sunt disponibile într-o varietate nesfârșită de stiluri. Aceste brățări sunt în general de aur sau argint și sunt disponibile tot felul de modele. Aceste brățări sunt în general modele elegante, astfel încât să se potrivească mai mult cu ținutele, dar pot fi și împodobite cu pietre prețioase sau semiprețioase.

Cele mai cunoscute modele de brățări din lume

Brățară tenis – Una din cele mai cunoscute brățări din lume este brățară tenis, realizată de  George Bedewi. Deși acum se numește brățară tenis,  acest model de bratara era cunoscuta ca “eternity”, constand intr-o montura in sir, cu diamante de aceeasi culoare si dimensiune . A fost făcută celebră de tenismenă Chris Evert care purta o asemenea brățară la US Open în 1987. Brățara a căzut de la mâna și meciul a fost oprit pentru a fi găsită. Astfel brățară eternity a devenit brățara tenis.

Brățara Cartier Love – Această brățară iconică a aprut în anii 1970. Brățara Love de Cartier este simbolul suprem al bijuteriilor, prin eleganță și modernitate. Această brățară este purtată de celebrități. A fost văzută inclusiv la mână iconicei Elizabeth Taylor. Această brățară simplă este un simbol al luxului.

Brățara cu lanț de la Hermès – Șic și atemporală, brățara este un must-have Hermès. Brățară este una simplă, ultra șic, poate fi purtată în fiecare zi. Brandul este unul din preferatele marilor vedete precum Jennifer Lopez, Sophia Loren etc.

Acestea sunt doar câteva dintre exemple de brățări cunoscute pe întreg mapamondul pentru frumusețea lor, dar și pentru atemporalitate. Acum sunt disponibile și în magazinele din România și ,chiar dacă vorbim despre unele bijuterii second-hand, trebuie să știm faptul că acestea vor veni întotdeauna cu certificate de autenticitate. Desigur, nu trebuie să ne grăbim să le cumpărăm din surse dubioase, ci doar din locații autorizate. Brățările de lux, precum cele de mai sus, dar și brățările fashion  sau din metale prețioase vor fi întotdeauna o invetiție bună, atât în ceea ce privește valoarea  lor cât și ca declarație excepțională de modă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private