joi, martie 30, 2023

Brazilia. Vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Sinovac Biotech din China are o eficacitate de doar 50,4% în prevenirea infecțiilor simptomatice conform unui studiu brazilian, au declarat marți cercetătorii, conform Reuters.

Eficacitatea vaccinului chinez este la limita aprobării și este cu mult sub sub rata anunțată săptămâna trecută.

Ultimele rezultate sunt o dezamăgire majoră pentru Brazilia, deoarece vaccinul chinezesc este unul dintre cele două vaccinuri pe care guvernul federal le-a achiziționat pentru a începe imunizarea în timpul celui de-al doilea de COVID-19 din lume.

Te-ar mai interesa: Care e nivelul normal al colesterolui și ce înseam...

Oamenii de știință și observatorii de la Centrul Butantan sunt aspru criticați pentru datele parțiale publicate în urmă cu doar câteva zile, care au generat așteptări nerealiste. Confuzia s-ar putea adăuga scepticismului din Brazilia cu privire la vaccinul chinez, pe care președintele Jair Bolsonaro l-a criticat, punându-și la îndoială „originile”.

„Avem un vaccin bun. Nu este cel mai bun vaccin din lume. Nu vaccinul ideal „, a spus microbiologul Natalia Pasternak, criticând tonul triumfător al lui Butantan.

Săptămâna trecută, cercetătorii brazilieni au sărbătorit rezultate care arată o eficacitate de 78% împotriva cazurilor de COVID-19 „ușoare până la severe”, o rată pe care au descris-o ulterior drept „eficacitate clinică”.

Te-ar mai interesa: LISTA fructelor cu un conţinut mare de fructoză. M...

Între timp specialiștii spun că vaccinurile dezvoltate de producătorii chinezi nu sunt supuse aceluiași control public ca alternativele din SUA și Europa.

Ricardo Palacios, director medical la centrul biomedical Butantan din Sao Paulo, a declarat că noua cifră include infecții clasificate drept „foarte ușoare”, deoarece nu au nevoie de asistență clinică.

Mai mult decât atât, cercetătorii de la Butantan au amânat de trei ori anunțul rezultatelor lor, acuzând o clauză de confidențialitate într-un contract cu Sinovac.

Te-ar mai interesa: Tratamentele pentru obezitate, introduse de OMS pe...

Cercetătorii turci au declarat luna trecută că CoronaVac dezvoltat de Sinovac are o eficiență de 91,25%, în urma unei analize intermediare. Totodată, Indonezia a dat luni aprobarea utilizării de urgență a vaccinului, pe baza datelor intermediare care arată că este eficient în proporție de 65%.

Oficialii Butantan au declarat că proiectarea studiului brazilian, concentrându-se asupra lucrătorilor din domeniul sănătății din prima perioadă în timpul unui focar sever din Brazilia și incluzând voluntari vârstnici, a făcut imposibilă compararea rezultatelor direct cu alte studii sau vaccinuri.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară. O boală periculoasă s-a reactivat...

Programul național de imunizare al Braziliei se bazează în prezent pe CoronaVac produs de Sinovac și pe vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca Plc, însă niciunul dintre acestea nu a primit aprobare de reglementare în Brazilia.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private