Sari la conținut

Breaking News! Toate restricțiile se ridică din 9 martie. Alexandru Rafila, anunț important despre masca de protecție

Credit foto: arhiva Doctorul Zilei

Breaking News! Toate restricțiile se ridică din 9 martie. Alexandru Rafila, anunț important despre masca de protecție

Marți, 8 martie, în cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Rafila, a anunţat ridicarea strării de alertă începând cu data de 9 martie. Acest lucru se traduce prin faptul că toate restricțiile (mască, certificat verde, formular PLF) sunt ridicate începând cu această dată.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății face o serie de recomandări, chiar dacă respectarea acestor măsuri nu va mai fi obligatorie.

„Să sperăm că vom avea o primăvară cât se poate de liniștită, și din punctul de vedere al sănătății publice, și din punctul de vedere a ceea ce se întâmplă în apropierea țării noastre.Odată cu expirarea stării de alertă, se va ajunge în situația ca restricțiile impuse în perioada pandemiei să fie ridicate. Am făcut o serie de propuneri privind ridicarea etapizată. Faptul că Guvernul a decis ridicarea stării de alertă ne pune într-o situație nouă – restricțiile sunt ridicate”, a declarat Alexandru Rafila.

 

Toate restricțiile se ridică din 9 martie

„În primul rând, se renunță la utilizarea măștii, atât în spații deschise, cât și închise. Purtarea măștii este necesară, dar nu va mai fi obligatorie. Masca este recomandată în spațiile aglomerate. Nu vor exista limite în diverse spațiii publice, fie că vorbim despre instituții, spații comerciale.

Nu vor mai exista limite în privința orarului. La nivelul legislației, care reglementează călătorille, certificatul PLF de localizare a călătorilor nu va mai fi solicitat. De asemenea, la intrarea în țară nu va mai fi solicitat certificatul electronic COVID” a spus Rafila.

  • masca nu mai este obligatorie nici în spații deschise, nici în spații închise
  • accesul în centre comerciale, instituții, evenimente este permis fără certificat verde
  • se renunță la formularul PLF la intrarea în țară

Purtarea măștii nu va mai fi obligatorie, dar este recomandată în continuare

România se află în continuare într-o fază de transmitere comunitară a coronavirusului – cu peste 5.000 de cazuri pe zi – ceea ce înseamnă că, chiar dacă restricțiile nu mai sunt obligatorii, respectarea unora dintre aceste măsuri este recomandată în continuare.

  • purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spațiile închise
  • evitarea spațiilor aglomerate, fie că ele sunt închise sau deschise
  • spălatul mâinilor și utilizarea unui antiseptic
  • testarea celor care au simptome și prezentarea la un centru de evaluare pentru a primi tratament
  • izolarea este recomandată, chiar dacă nu va mai fi controlată

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel