Sari la conținut

Bucureştenii au înroşit liniile de urgenţă de la salvare

Salvare
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Peste 6.500 de persoane au apelat la Serviciul de ambulanţă Bucureşti – Ilfov în minivacanţa de 1 Mai şi de Paşte, conform datelor prezentate de managerul Serviciulului de Ambulanţă, Alis Grasu.

4.244 de cazuri grave şi foarte grave

Conform acesteia, 6.574 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, statitstica fiind valabilă din seara zilei de 30 aprilie şi până în dimineaţa zilei de 6 mai. Dintre acestea, 4.244 au fost cazuri grave şi foarte grave.

De asemenea, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a fost solicitat şi în cazul a 369 de persoane cărora li s-a făcut rău în spaţii publice, în zona cimiterelor, lăcaşurilor de cult sau în locurile de distracţie.

spital
Sursa foto: Arhiva doctorulzilei.ro

Alis Grasu a precizat că au fost mai puţine solicitări faţă de zilele obişnuite, punând această situaţie pe seama faptului că numeroşi locuitori din Bucureşti şi Ilfov au fost plecaţi în vacanţă şi au petrecut sărbătorile în alltă parte, potrivit News.ro.

Ea a făcut un apel la cumpătare şi moderaţie, recomandâns oamenilor să nu exagereze cu bucatele tradiţionale, pe care le-a numit ”adevărate bombe calorice” şi nici ”să nu le stropească cu prea multe băuturi alcoolice”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel