Sari la conținut

Bună ca pâinea caldă? Sau mai bine nu? Ce zic specialiștii despre consumul de pâine caldă

Pâinea caldă este, fără doar și poate, o ispită culinară. Mirosul îmbietor și gustul senzațional ne pot determina, dacă ne este foame, să consumăm o cantitatea mult mai mare decât am consuma, dacă pâinea ar fi rece.

Specialiștii în nutriție avertizează în legătură cu pericolele consumului de pâine caldă.

În primul rând, observați-vă starea, după ce consumați un astfel de produs. Toată lumea se balonează dacă mănâncă produse de panificație calde, acesta nu este un mit.

Mai mult, pâinea caldă este mult mai greu digerabilă, comparativ cu una veche de o zi. Explicația este următoarea: miezul unei pâini calde este mai lipicios și, deci, mai greu de transformat de către sucurile gastrice.

În plus, pâinea “caldă” conține mai mult amidon, un element care favorizează balonarea și fermentațiile la nivelul colonului.

Nutriționiștii nu încurajează consumul pâinii calde, ba chiar o recomandă pe aceea de o zi. În plus, atenție ce pâine cumpărați. Uneori, poate fi plină de microbi, dacă alegeți varianta neambalată, un produs care poate fi atins nu este recomandat. Ideal este să vă preparați pâinea în casă, este un lucru foarte ușor de făcut și aveți posibilitatea de a vă alege tipurile de făină preferate, puteți adăuga și semințe care vă sunt pe plac și în felul acesta veți avea garanția unui produs propriu, calitativ și fără bazaconii.

REȚETĂ PENTRU CEA MAI SIMPLĂ PÂINE DE CASĂ

Făină (1 kg), apă 500 ml, drojdie uscată 2 linguri sau 50 g drojdie proaspătă, 4 linguri ulei, 1 linguriță zahăr.

Se pun apa călduță, drojdia, puțină făină și zahărul la dospit, să se activeze drojdia, care va umfla conținutul și va prinde un aspect de găurele.

Uleiul și sarea și restul de făină se încorporează după ce făina cu drojdie au crescut puțin (aproximativ 20 minute).

Se frământă bine, se lasă iar la crescut, cca 1 oră, după care se modelează coca în forme și se dă la cuptor.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel