Sari la conținut

Bunicul de 90 de ani care gătește pentru cei fără adăpost. Cât de nobil este acest domn

Dino Impagliazzo, Rome's 90-year-old 'chef of the poor', stirs a saucepan of soup which he cooks for the homeless living in Rome and outside the Vatican colonnades, in Rome, Italy, January 18, 2020. Picture taken January 18, 2020. REUTERS/Remo Casilli

Noblețea sufletească, empatia, compasiunea, bunătatea sunt caracteristici dăruite oamenilor, doar că unii le-au uitat sau nu au reușit până acum să le scoată la iveală.

Acest bunic ne oferă o lecție de viață. Și înțelegem poate că fiecare putem aduce o contribuție cât de mică semenilor noștri mai puțin favorizați de soartă. Schimbarea începe cu noi și cu gesturile de bunătate pe care le facem.

Orice putem face pentru a ne aduce contribuția. Chiar și un zâmbet, un braț oferit cuiva care are nevoie, soarta ne scoate în cale nenumărate ocazii prin care ne putem ajuta aproapele.

Dino Impagliazzo, un italian în vârstă de 90 de ani, a fost supranumit „bucătarul săracilor” după ce a înfiinţat o asociaţie şi a început să gătească mese calde pentru persoanele fără adăpost din Roma, potrivit Reuters.

Dino Impagliazzo taie ceapa ca un chef veritabil şi prepară o supă de legume delicioasă, însă cei mai mulţi dintre „clienţii” lui fideli nu îşi permit să cumpere nici măcar o felie de pâine.

Foarte agil în pofida vârstei sale de 90 de ani, Dino Impagliazzo a devenit cunoscut la Roma sub apelativul de „bucătarul săracilor”.

Trei zile pe săptămână, el şi alţi voluntari ai asociaţiei RomAmoR înfiinţate chiar de el fac turul pieţelor alimentare şi brutăriilor pentru a obţine alimente din partea retailerilor care vor să îl ajute să îşi împlinească visul de a-i hrăni pe cei fără adăpost.

Totul a început în urmă cu 15 ani, când un bărbat fără adăpost aflat într-o gară din Roma i-a cerut bani pentru a-şi cumpăra un sandviş.

„Mi-am dat seama că poate în loc să-i cumpăr un sandviş, dacă i-aş prepara câteva sandvişuri pentru el şi pentru prietenii lui de acolo ar fi mai bine. Şi aşa a început atmosfera noastră”, a dezvăluit el.

În prezent, voluntarii de la RomAmoR gătesc mâncarea în celelalte patru zile ale săptămânii şi o servesc în mai multe zone din oraş, cel mai adesea în proximitatea gărilor de tren.

„Încercăm să implicăm tot mai mulţi oameni, pentru ca Roma să devină un oraş în care oamenii să se iubească între ei”, a declarat nonagenarul italian, în timp ce prepară o supă într-o bucătărie profesionistă. „E vorba despre solidaritate”, a adăugat el.

În nopţile de sâmbătă, ei se instalează sub un portic de lângă piaţa Sf. Petru pentru a hrăni numărul tot mai mare de persoane fără adăpost care dorm pe străzile din acea zonă, unde papa Francisc a deschis la rândul său pentru aceşti oameni facilităţi medicale şi băi publice.

Sursă foto: Agerpres

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel