Busuiocul. Ce trebuie să știm despre această plantă vindecătoare

Busuiocul este apreciat încă din antichitate, iar astăzi este utilizat pentru efectele sale antispastice, expectorante, antifungice. Planta poate fi folosită sub formă de infuzie, pulbere, tinctură, ulei volatil sau chiar pentru băi terapeutice.

De asemenea, busuiocul conține vitamina C, vitamina A și substanțe tonice și antioxidante. În plus, busuiocul este o sursă bogată de calciu și fosfor, minerale esențiale pentru o bună dezvoltare a țesutului osos.

Busuiocul este un remediu natural cu efecte uimitoare în cazul infecțiilor respiratorii, astmului, aterosclerozei, combate stresul, previne infecțiile orale, ameliorează migrenele, îmbunătățește digestia.

Iată de ce este bine să bei ceai de busuioc:

  • Ceaiul de busuioc este un veritabil diuretic care ajută rinichii să elimine toxinele acumulate. În plus, având și proprietăți antiinflamtoare acesta ajută la prevenirea infecțiilor urinare.
  • Atunci când este consumat în cantități mici, ceaiul de busuioc previne producția în exces de cortizol, hormonul stresului. În plus, ceaiul se pare că poate stimula producția de endorfine.
  • Menține sănătatea orală și previne gingivita. Având mulți antioxidanți care reduc inflamația, ceaiul de busuioc poate contribui la menținerea sănătății orale.
  • Facilitează digestia. De asemenea, poate ameliora durerile de stomac. În plus, busuiocul este un remediu excelent pentru constipație, balonare și ameliorează simptomele de colon iritabil. Toate acestea fiind explicate prin faptul că busuiocul este un antiseptic intestinal de excepție.
  • Stimulează lactația. Sunt studii care arată că busuiocul ar putea să stimuleze circulația sângelui dar și secreția de lapte matern de aceea ceaiul este indicat femeilor care alăptează.
  • Reduce riscul de apariția a bolilor cardiovasculare. Sunt studii care arată că dacă este băut constant, ceaiul de busuioc poate contribui la scăderea colesterolului rău – LDL – și poate reduce riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare. În plus, reduce tensiunea arterială în cazul pacienților cu hipertensiune arterială.
  • Ameliorează durerile artritei dar și cele specifice reumatismului. Acest lucru se explică pentru că busuiocul are proprietăți antiinflamatorii care reduc inflamația de la nivelul articulațiilor.
  • Scade nivelul zahărului din sânge, contribuind la normalizarea glicemiilor.
  • Menține sănătatea oaselor și previne formarea osteoporozei. Busuiocul este o sursă excelentă de vitamina K, vitamină utilă în menținerea sănătății oaselor. De asemenea, vitamina K contribuie la o bună absorbție a calciului.

Recent Posts

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat. Proiectul de lege prin care se asigură accesul…

9 ore ago

Cele mai cunoscute remedii biblice și bolile pe care le tratează. 11 leacuri vindecătoare

Cele mai cunoscute remedii biblice. În căutarea unor metode naturale și tradiționale de vindecare, mulți…

9 ore ago

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea. Căpuşele…

9 ore ago

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică cum

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică…

10 ore ago

Ce este sentimentul de EUFORIE pe care unii oameni îl experimentează înaintea morții. Explicațiile oamenilor de știință

Sentimentul de EUFORIE dinaintea morții. Deși majoritatea oamenilor experimentează un val copleșitor de frică înainte…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian