Sari la conținut

Cafeaua și cancerul. Ce s-a descoperit după 500 de studii?

Cafeaua consumată în mod regulat poate ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a cancerului hepatic sau de col uterin, după cum sugerează un nou studiu publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Atenţia de cercetare pentru cancer din cadrul OMS a dezminţit o informare datată în 1991, care susţinea că există o legătură între consumul de cafea şi apariţia cancerului de prostată, potrivit The Independent.

Schimbarea acestei decizii vine după ce OMS a evaluat mai mult de 500 de studii privitoare la legătura dintre cancer şi consumul diferitelor tipuri de băuturi calde cum ar fi ceaiul sau cafeaua. Astfel, cafeaua a fost „dezincriminată”, spunându-se clar că aceasta nu are efecte care să sporească pericolul de apariţie a cancerului hepatic, de col uterin, de pancreas, de sân sau de prostată. Cercetătorii menţionează că în cazul celorlaltor tipuri de cancer nu au putut fi făcute asumpţii de acest fel.

Totuşi, băuturile calde au fost asociate unui risc probabil de dezvoltare a cancerului esofagian, din pricina temeperaturii crescute.

 Oamenii de ştiinţă avertizează asupra faptului că băuturi precum cafeaua sau ceaiul ar trebui băute după ce s-au răcit putin, mai ales când nu adaugăm lapte.
Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel