miercuri, august 4, 2021

Câinii sunt medicamente vii. De ce este atât de benefic să trăiești lângă un câine, cum de este numit cel mai bun prieten al omului?

Deloc întâmplător. Câinele este un terapeut, iar viața lângă un asemenea

animal de companie este mai benefică, atât la nivel mental, cât și fizic.

Desigur, asta nu înseamnă să-ți ignori anumite simptome sau să nu mergi la medic dacă ți-e rău. Însă studiile ne arată beneficiile traiului alături de un câine.

Iată-le pe cele mai importante șapte, culese din concluziile specialiștilor. SURSA SURSA SURSA

Câinii combat stresul

Stresul este unul din marii dușmani ai omului modern. Însă studiile arată că 5 minute lângă un câine și îți scade cortizolul, hormonul stresului! Unii oameni au mărturisit că propriul câine îi relaxează mai mult decât partenerul de viață!

Exercițiul iubirii

Nu ai cum să nu exersezi iubirea, când te afli lângă un câine. Alte studii arată că îți poți scădea tensiunea arterială doar mângâind un câine. Specialiștii care au coordonat un alt studiu au explicat că un om care deține un câine și a suferit un infarct are de 9 ori mai multe șanse să trăiască cel puțin un an după eveniment, comparativ cu o persoană care nu trăiește lângă un câine. E wow, nu-i așa?

Te menții în formă

Dacă ai un câine, trebuie să îl și plimbi. De aceea, proprietarii de câini sunt mai în formă decât cei fără, întrucât se plimbă zilnic, alături

de patrupede, aproximativ 40 de minute. 20 de minute, de două ori pe zi.

Plus, sunt și mai sociabili. Leagă conversații și prietenii cu alți iubitori de câini.

Multe prietenii s-au legat în parcuri, în timp ce îți plimbi cățelul.

Este o lecție a prieteniei

Înveți să dăruiești, ești mai bun lângă un câine, prin puterea exemplului. Nu te mai simți singur. De fapt, nu ai cum să te mai simți singur lângă animăluțele de companie.

Anticipezi pericolele

Câinele tău simte pericolele și te va ghida și pe tine. Poți astfel evita multe probleme. Unii câini simt și bolile. Marine, un labrador

negru în vârstă de 8 ani, detectează cu o acuratețe de 97% cancerul de colon, doar mirosindu-ți fecalele sau respirația.

Câinele te face mai empatic

Devii empatic și încrezător. Un studiu al Universității Tufts arată că persoanele care au o legătură strânsă cu câinii lor au relații bune și cu semenii lor. Sunt oameni mai buni, mai atenți, mai înțelegători.

Ești mai fericit

Pur și simplu, un câine te programează la fericire. Prietenii blănoși au o fericire contagioasă, când se află lângă stăpânii lor iubiți. Te iubesc necondiționat și nu te judecă. Câinii ne ajută să ne simțim

importanți, ne responsabilizează, ne ajută să ne descoperim sentimentele, umanitatea, să fim mai buni.

Viața se schimbă lângă un animal de companie. Citește AICI și despre beneficiile traiului alături de o pisică.

Ultimele stiri

Parteneri