marți, noiembrie 30, 2021

Câinii par să detecteze infecțiile cu coronavirus cu o precizie remarcabilă, dar cercetătorii spun că sunt necesare studii la scară largă înainte ca abordarea să fie extinsă.

Asher este un excentric,

Te-ar mai interesa: Un medic atenționează. Greșeala pe care o fac mulț...

lui Storm îi place să facă plajă și lui Maple îi place să-și folosească creierul. Toți trei ar putea juca un rol în controlul pandemiei COVID-19, dar nu sunt oameni de știință sau politicieni. Sunt câini.

Și nu sunt singuri. În întreaga lume, caninii sunt instruiți pentru a detecta mirosul infecțiilor cu COVID-19. Antrenorii de câini pretind rezultate extraordinare – în unele cazuri, ei spun că câinii pot detecta virusul cu o precizie aproape perfectă.

Oamenii de știință implicați în aceste studii sugerează că caninii ar putea ajuta la controlul pandemiei, deoarece pot examina sute de oameni

Te-ar mai interesa: Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Andrei...

pe oră în locuri aglomerate, cum ar fi aeroporturi sau stadioane sportive, și sunt mai ieftin de rulat decât metodele de testare convenționale, cum ar fi tehnica de amplificare a ARN-ului PCR .

Dar majoritatea acestor descoperiri nu au fost încă analizate sau publicate, ceea ce face dificilă evaluarea afirmațiilor pentru comunitatea științifică mai largă. Cercetătorii care lucrează la teste virale mai convenționale spun că rezultatele inițiale ale grupurilor de câini sunt interesante și  au rezultate promițătoare. Dar unii se întreabă dacă procesul poate fi extins la un nivel care ar permite

Te-ar mai interesa: Directorul Moderna anunță un nou vaccin pentru Omi...

animalelor să aibă un impact semnificativ.

„Nimeni nu spune că poate înlocui un test PCR, dar această descoperire ar putea fi foarte promițătoare”, spune neurologul veterinar Holger Volk de la Universitatea de Medicină Veterinară Hanovra din Germania, care conduce o anchetă de a antrena și studia câinii care adulmecă COVID.

Simțul olfactiv mai dezvoltat

Oamenii au profitat de simțul olfactiv superior al caninilor de zeci de ani. Nasul câinilor poartă 300 de milioane de receptori de miros, comparativ cu 5 sau 6 milioane la oameni.

 

Te-ar mai interesa: Imunitatea naturală nu vă protejează la fel de bin...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri