marți, august 16, 2022

CAISELE, pline de vitamine și minerale. Ce boli pot preveni. Consumul caiselor poate asigura sănătatea oaselor, dar nu numai. 

De sezon, gustoase și aromate, caisele reprezintă sursă incredibilă de vitamine și minerale. Potrivit U.S. Departament of Agriculture (USDA), National Nutrient Database, caisele conțin vitaminele A, C, K, E și niacină în cantități mari.

De asemenea, aceste fructe cu sâmbure în formă de inimă conțin și potasiu, cupru, magneiu, fosfor din belșug.

Te-ar mai interesa: Obiceiul care îți afectează sănătatea inimii și a ...

Astfel, potrivit USDA, caisele sunt bogate in fibre si, prin urmare, ajuta miscarile intestinale.
Fibrele stimuleaza sucurile gastrice si digestive care ajuta la absorbtia nutrientilor si defalcarea alimentelor.

In plus, acestea activeaza miscarea peristaltica a tractului digestiv, fiind recomandate persoanelor care sufera in mod constant de constipatie.

Caise - Pixabay
Caise – Pixabay

Conțin cam tot ce trebuie pentru oase

Caisele au aproape toate mineralele necesare cresterii oaselor, cum ar fi calciu, fosfor, mangan, fier si cupru.
Așadar, consumul caiselor poate asigura cresterea si dezvoltarea sanatoasa a oaselor.
Totodată, ajută si la prevenirea diferitelor conditii legate de varsta, inclusiv osteoporoza.
Așadar, poate că nu degeaba sâmburii caiselor au formă de inimă…

De altfel, studii științifice arată că atât caisele cât și uleiul extras din sâmburii acestor fructe delicioase pot proteja inima şi celelalte organe vitale de numeroase afecţiuni.

Conţinutul bogat în nutrienţi, vitamine şi minerale face din acest fruct zemos şi parfumat o adevărată fântână a tinereţii şi sănătăţii.

Pentru a beneficia de toate aceste daruri ale caiselor, este bine să le consumăm în stare proaspătă, crude, fără a fi prelucrate termic.

Te-ar mai interesa: Drama Oanei Roman! A povestit totul: „Mama e la sp...

Deși un nectar rece de caise într-o zi toridă de vară este o binecuvântare de-a dreptul…

Incredibile beneficii pentru sănătate

Caise - Pixabay
Caise – Pixabay

În afară de vitamine și minerale, caisele au și conținut crescut în fibre. Despre fibre, se știe că sunt bune pentru un tranzit intestinal bun.

De asemenea, fibrele au un ușor efect laxativ, astfel că pot preveni tulburările digestive și constipația cronică. Sunt de ajutor și în prevenirea ulcerului.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că poți face cancer hepatic! Exper...

Și conţinutul crescut de betacaroten este foarte important deoarece scade nivelul de colesterol rău din sânge şi protejează astfel inima.

Potrivit unor studii publicate în Archives of Ophtalmology, cine consumă cantități mari de caise sau alte fructe și legume bogate în antioxidanți, vitamina A, C, E prezintă risc mai scăzut de a dezvolta afecțiuni oculare cum ar fi cataracta sau alte boli degenerative.

Te-ar mai interesa: Vestea tristă a zilei! O îndrăgită actriță a murit...

Caisele ajută și la eliminarea toxinelor din organism, dacă sunt consumate frecvent. Combat astenia şi stările depresive, stopează pierderile de memorie datorită conţinutului ridicat de fosfor, tratează insomnia şi luptă împotriva infecţiilor din organism.

De asemenea, femeile însărcinate sau cele care iau anticoncepţionale sunt sfătuite să urmeze o cură cu caise pentru echilibrarea nivelului de provitamina A.

Te-ar mai interesa: Autovindecare prin puterea gândurilor. Constantin ...

Deoarece au conținut important și în licopen, acel compus fitochimic care previne instalarea anumitor forme de cancer, caisele pot lupta și împotriva cancerului, cum ar fi cancerul de prostată.

Tot datorită nutrienților ce se găsesc în caise, acestea sunt importante și pentru o bună funcționare a sistemului cardiovascular.

Aliați de nădejde în cura de slăbire

Deoarece au puține calorii, caisele pot fi aliații de nădejde și în curele de slăbire.  Ei bine, o caisă are în jur de 17 calorii, este dulce, bună la gust și poate înlocui un dulce plin de zahăr, grăsimi și calorii.

Conținutul ridicat de vitamina A le recomandă și în tratamentele de frumusețe, deoarece această vitamină ne pregătește pielea pentru expunerea la soare și o protejează de agresiunile zilnice la care o supunem.

SPA - Pixabay
SPA – Pixabay

Așadar, putem consuma caise crude, sâmburii de caise, precum și caisele sub formă de măști cosmetice.

Din uleiul extras din sâmburii de caise se obțin multe alte beneficii.

Acest ulei hidratează foarte bine pielea uscată, fiind absorbit și foarte rapid, fără a lăsa acea peliculă grasă pe piele.

De asemenea, acest ulei ajută și la prevenirea ridurilor.

Iar un masaj cu ulei extras din sâmburi de caise va fi un adevărat răsfăț după o zi grea.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private