miercuri, martie 22, 2023

Acum ceva timp, la nivel mondial, se vehicula ideea de impunere a unui pașaport de vaccin. Acesta are rolul de a diminua efectele negative ale pandemiei, limitând acțiunile persoanelor care refuză vaccinarea. În consecință, unele state au decis să impună dovada vaccinării pentru călătorii care își doresc să intre în țările respective. Cu toate acestea, nu toți sunt de părere că această condiție este favorabilă, sau morală, drept pentru care susțin vaccinarea, însă fără condiții sau restrângeri.

În contextul pandemic actual, la nivel mondial, anumite state au încercat să adopte măsuri eficiente pentru a diminua răspândirea noului coronavirus. În acest sens, odată cu dezvoltarea și distribuirea vaccinurilor, au încercat să implementeze anumite diferențe între activitățile permise persoanelor care se vaccinează și a celor care refuză imunizarea. Deși unele state au preferat să impună dovada vaccinării pentru a călători liber, ministrul bulgar de externe, Ekaterina Zaharieva, susține că vaccinarea trebuie să fie o alegere, nu o constrângere.

Te-ar mai interesa: Dr. Bilic, reguli de urmat în dieta pentru slăbit:...

„Trebuie să convingem cetăţenii cu argumente medicale, nu cu forţa. Vaccinarea obligatorie nu trebuie să fie necesară, pentru a intra într-o ţară, mai ales în interiorul UE – aceasta va constitui o încălcare clară a liberei circulaţii a cetăţenilor. Există o întârziere în furnizarea de vaccinuri, dar acest lucru nu se întâmplă doar în Bulgaria, ci peste tot în Europa. Va fi efectuată o inspecţie a fabricii din Belgia, pentru a determina de unde provine problema în legătură cu producţia. În ceea ce priveşte vaccinul rusesc, dacă va obţine aprobarea Agenţiei Europene pentru Medicamente, atunci vom vedea dacă poate fi comandat şi acesta”, explică vicepremierul și ministrul de externe bulgar, Ekaterina Zaharieva, citată de Rador.

Te-ar mai interesa: Ficatul gras: fructul care ajută la reducerea grăs...

Astfel, deși impunerea vaccinării pare să fie o soluție optimă pentru diminuare răspândirii virusului și o metodă bună de a convinge oamenii să se imunizeze, unele persoane sunt de părere că această acțiune constrânge drepturile fundamentale ale cetățenilor europeni de a călători liber.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private