Sari la conținut

Călătorii imunizați nu vor mai avea nevoie de test pentru depistarea infecției. Noi reguli de călătorie

cu risc epidemiologic

Mai multe state iau în calcul renunțarea la anumite restricții impuse de contextul pandemic actual. Recent, Organizația Mondială a Sănătății a susținut că anumite măsuri pun o presiune prea mare, atât din punct de vedere social, cât și economic.

Marea Britanie este pregătită să renunțe la multe resitricții anti-COVID, invocând faptul că oamenii vor trăi cu acest virus, până la urmă.

Anumite state susțin că aceste decizii vor pune în pericol sănătatea publică, însă. Specialiștii subliniază faptul că pandemia nu s-a terminat, iar virusul este încă periculos.

Călătorii vaccinați nu vor avea nevoie de test la intrarea în Marea Britanie

Călătorii vaccinați și pasagerii sub 18 ani nu vor mai avea nevoie de test COVID la intrarea în Marea Britanie, a anunțat ambasada britanică de la București.

Potrivit reprezentanților ambasadei, începând cu vineri, 11 februarie 2022, călătorii complet vaccinați și pasagerii sub 18 ani care sosesc în Marea Britanie nu vor mai fi nevoiți să facă un test COVID-19.

Cei care nu se califică drept complet vaccinaţi vor trebui să facă dovada unui test COVID-19 negativ (PCR sau rapid antigen) înainte de a călători.

De asemenea, ei vor fi nevoiți să facă un test PCR după sosirea în Marea Britanie, precizează Ambasada de la București.

În același timp, a patra doză este recomandată

János Szlávik, şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Centrum din Budapesta, a declarat pentru postul de radio Kossuth că a patra doză de vaccin este recomandată în special persoanelor care suferă de boli cronice şi care au sistemul imunitar slăbit, comunică RRA.

Medicul şef a accentuat că în privinţa administrării celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID este necesară consultarea medicului de familie. János Szlávik a menţionat de asemenea că, în prezent, doza a treia de vaccin este cea mai importantă, întrucât în valul al cincilea sunt identificate tot mai multe cazuri de infectare şi numărul persoanelor internate în spitale este în continuă creştere.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.